JORGOVANKA TABAKOVIĆ: Propalo spajanje grčkih banka u Srbiji
Foto: Zorana Jevtić

Ništa od prodaje

JORGOVANKA TABAKOVIĆ: Propalo spajanje grčkih banka u Srbiji

InfoBiz -

Guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković danas je rekla da su propali pregovori dve grčke banke u Srbiji o spajanju, koji su trajali šest meseci.

Tabakovićeva, međutim, na danas održanoj konferenciji za novinare, nije navela o koje dve banke je reč, niti je navela detalje, samo je kazala da se kupac i prodovac nisu saglasili, i da je to završena priča

- Šest meseci su se vodili pregovori između dve grčke banke i taj proces je završen neuspešno. To je njihova procena i nema veze sa uslovima poslovanja na tržištu u Srbiji. Grčke banke ni na koji način nisu ugrožavale finansijsku stabilnost na našem tržištu, nije bilo značajnih talasanja ni štete po bilo koga - navela je guvernerka.

Ona je dodala da broj banaka na tržištu Srbije nije stvar njene ocene ili nekog pojedinca, već da tržište procenjuje broj banaka odnosno profitabilnost da li će ovde ostati ili otići.

Govoreći o situaciju u bankraskom sektoru, Tabakovićeva je kazala da je NBS dala dozvolu za ukrupnjavanje (Direktnoj banci za Findomestik) i da postoji mogućnost da domaća banka kupi Alfa banku, ali i dodala da informaciju koje kupac ne može da da.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track