Kamaraš: Pravi poslovi za Železaru tek predstoje
Foto: Fonet

Direktor Železare sa ambasadorom Kine

Kamaraš: Pravi poslovi za Železaru tek predstoje

InfoBiz -

On je istakao da saradnja s predstavnicima „Hestila“ već uveliko postoji i da će sledeće nedelje predstavnici „Železare“ posetiti fabriku u Kini

SMEDEREVO - Direktor „Železare Smederevo“ Peter Kamaraš razgovarao je sa ambasadorom Narodne Republike Kine u Srbiji Li Mančangom o predstojećim aktivnostima u procesu preuzimanja srpske fabrike od strane novog vlasnika, kompanije „Hestil“, saopštila je „Železara Smederevo“, a prenosi Tanjug.Kamaraš je podsetio da je ceremonija potpisivanja ugovora bila značajan događaj za Železaru, ali da pravi posao tek predstoji. On je istakao da saradnja s predstavnicima „Hestila“ već uveliko postoji i da će sledeće nedelje predstavnici „Železare“ posetiti fabriku u Kini.- Strateški posmatrano, uz finansijska ulaganja „Hestila“ i novu tehnologiju proizvodnje koju donose, ova kupovina će predstavljati benefit i za Srbiju i za „Hestil“. Mi se već godinu dana borimo s teškim uslovima na tržištu i novom vlasniku smo predstavili izazove s kojima smo se susreli u Smederevu, a od njih sada očekujemo rešenja - rekao je Kamaraš i dodao:- Prvi zajednički korak je povećanje proizvodnje i druga visoka peć je krenula s radom. Sledeći korak je smanjenje troškova proizvodnje, nove investicije i uvođenje novih proizvoda koje ćemo imati u ponudi. Na kraju, mislim da je od velikog značaja dovesti mlade ljude, uspostaviti saradnju univerziteta u Srbiji i Kini i dati im mogućnost da ovde rade i obezbede sebi kvalitetan život.

Li MančangKAMARAŠ KLJUČANAmbasador je istakao da očekuje da suštinska saradnja počne u narednih mesec dana i da se nada plodnim rezultatima. On je zahvalio Kamarašu što je učestvovao u pregovorima o ovoj privatizaciji:- Vaše iskustvo i poznavanje lokalnih prilika je od velikog značaja i vi ste ključna ličnost u ovoj saradnji, od koje zavise naši rezultati - rekao je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track