KLEMENT TENIS U POSETI MATIJEVIĆU: Moguća saradnja dva mesna giganta
Foto: Promo

Nemačka tehnologija dobrodošla

KLEMENT TENIS U POSETI MATIJEVIĆU: Moguća saradnja dva mesna giganta

InfoBiz -

Industrija mesa Matijević jedina je mesna industrija koju je Tenis posetio u Srbiji jer, kako je rekao, samo u njoj prepoznaje potencijal za saradnju pošto je jedina na ovom tržištu koja po svojoj veličini, bezbednosti u proizvodnji hrane i načinu rada može parirati nemačkim kompanijama

Vlasnik najveće nemačke mesne industrije „Tenis” Klemens Tenis posetio je danas Industriju mesa „Matijević” u Novom Sadu, obišao klanicu i proizvodne pogone te mesne industrije.

Tenis je razgovorao s Petrom Matijevićem o potencijalnoj saradnji dvaju giganata da bi se doprinelo rastu i razvoju srpske privrede.

Industrija mesa „Matijević” jedina je mesna industrija koju je Tenis posetio u Srbiji jer, kako je rekao, samo u njoj prepoznaje potencijal za saradnju pošto je jedina na ovom tržištu koja po svojoj veličini, bezbednosti u proizvodnji hrane i načinu rada može parirati nemačkim kompanijama. U razgovoru je istaknuto da Srbija neće biti samo zemlja mogućnosti već zemlja u kojoj će se mogućnosti uskoro i ostvariti.

– „Tenis” je dobrodošao u Srbiju jer će zasigurno svojim znanjem, tehnologijom i pristupom poslu unaprediti srpsku tehnologiju proizvodnje mesa, kao i tehnologiju proizvodnje svinja, u kojoj Srbija znatno zaostaje u odnosu na Nemačku – rekao je Matijević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track