Knez Petrol ima licencu za rad!

REAGOVANJE Agencija za energetiku nije oduzela dozvolu

Knez Petrol ima licencu za rad!

InfoBiz -
DOKAZI Sva skladišta ispunila su minimum tehničkih uslova za rad i u poslovanju nema malverzacija, tvrde u kompaniji

BEOGRAD - Kompanija „Knez Petrol“ nije izgubila licencu za rad, što se može videti na zvaničnom sajtu Agencije za energetiku republike Srbije.Neki beogradski mediji juče su objavili vest da je „Knez Petrol“ privremeno izgubio dozvolu za rad na period od 30 dana jer kompanija, navodno, nije otklonila tehničke nedostatke u skladištima koji su potrebni na osnovu zakonskih rešenja o minimalnim tehničkim uslovima za promet nafte i naftnih derivata.

Imamo pozitivne izveštaje MUP, tržišne i ekološke inspekcije
Imamo pozitivne izveštaje MUP, tržišne i ekološke inspekcije

Lažne optužbeMeđutim, iz ove velike naftne kompanije oštro demantuju te tvrdnje.- Sva naša skladišta ispunila su minimum tehničkih uslova za rad i to je jedina istina! Za sva skladišta imamo pozitivne izveštaje Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije, kao i tržišne i ekološke inspekcije. Skladišta u Ponikvama, Šapcu, Smederevu, Krnješevcima ispunila su uslove iz oblasti zaštite od požara i eksplozija, kao i uslove iz oblasti zaštite životne sredine i tehničkih uslova za obavljanje trgovine na veliko - rečeno je za Kurir u pravnoj službi „Knez Petrola“.

Sve čisto- Postoji pravilnik o skladištenim kapacitetima za različite vrste goriva, a mi ih sve posedujemo, za šta postoji dokumentacija. Skladište na aerodromu u Ponikvama trenutno ne koristimo jer imamo dovoljno kapaciteta u Smederevu, kao i u drugim našim skladištima. Elektronska sonda za merenje količine goriva postoji. To je uslov svih uslova za kontrolu legalnih tokova nafte i naftnih derivata i nikad ne bismo mogli ni da dobijemo licencu prvi put da je nismo imali - kažu u „Knez Petrolu“ i naglašavaju da nikakvih malverzacija u poslovanju nije bilo.(E. K.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track