Ko će “uloviti“ milion evra?
Foto: Promo

Ko će “uloviti“ milion evra?

InfoBiz -

BEOGRAD – Beograd danas postaje evropski centar start up preduzetništva. Grupa nemačkih privrednika uložiće milona evra u ideje za koje proceni da mogu da budu uspešne na međunarodnom tržištu i da mogu da pomere granice u različitim oblastima.

Najbolje biznis ideje, koje su ušle u finale konkursa Foundcenter Investmenta “CATCH PITCH CHALLENGE”, za šansu na domaćem i međunarodnom tržištu boriće se pred bordom nemačkih investitora. U Jugoslovenskoj kinoteci, od 27. do 29. septembra, svoju inovativnost i primenljivost predstaviće projekti iz celog regiona.

Osnivač i direktor Foundcenter Invesmenta Dejan Jocić kaže za Kurir da je broj prijavljenih prevazišao sva očekivanja. “Ovo je jedinstven događaj u jugoistočnoj Evropi gde naučnici i kreativci potpisuju ugovore o investiranju i izlasku na svetsko trzište. Mi se razlikujemo od drugih konferencija po tome što ne spajamo investitore i start upove, već smo mi investitori. U Beograd dolaze neki od najuspešnijih nemačkih biznismena, poput Danijela Šenka. O najboljim biznis idejama odlučuju lideri preduzetništva Kristijan Vraj, Horst Gajke, Bernd Ditel ili medijski profesionalci poput Lotara Ekštajna.“

Najviše projekata prijavljeno je u oblasti IT-ja, usluga i razvoja biznisa, poljoprivrede i prirodnih resursa, zdravstva. Jocić kaže da je najviše prijavljenih iz Srbije, zatim Makedonije, Hrvatske, Bugarske, Rumunije, Grčke. “Verujem da će neki od projekata biti od pomoći i u svakodnevnom životu. Neke ideje su zaista vizonarske i znam da će najbolji pobediti.”

Na konkurs se prijavilo više od 800 kompanija što govori da ovaj region ima bogat preduzetnički duh koji zaslužuje šansu. Jocić kaže da se zbog toga razmišlja da ova konferencija postane tradicionalna, a Foundcenter Invesment već planira još jedan veliki događaj sledeće godine u jugoistočnoj Evropi.

Tokom konferencije, biće organizovane panel diskusije na kojima će domaći i inostrani eksperti i preduzetnici razgovarati o potencijalima jugoistočne Evrope, kao i o izazovima koje pred biznis stavljaju moderne tehnolgije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track