POLOŽEN KAMEN TEMELJAC ZA IKEU U SRBIJI Vučić: Prvo kupujem oklagiju i dasku za sečenje mesa!
Foto: Dragana Udovičić

Počinju radovi

POLOŽEN KAMEN TEMELJAC ZA IKEU U SRBIJI Vučić: Prvo kupujem oklagiju i dasku za sečenje mesa!

InfoBiz -

Radovi na izgradnji prve IKEA robne kuće u Beogradu, koja bi trebalo da bude otvorena najkasnije do leta naredne godine, zvanično su danas počeli, u prisustvu premijera Aleksandra Vučića, generalnog direktora kompanije IKEA za jugoistočnu Evropu Stefana Vanoverbeka i drugih zvaničnika.

Prva robna kuća švedskog proizvođača nameštaja biće izgrađena kod rampe Bubanj Potoka i prostiraće se na više od 30.000 kvadrata.

Foto: Dragana Udovičić
Foto: Dragana Udovičić

Objekat će se nalaziti na oko 15 kilometara od centra Beograda i trebalo bi da bude završen najkasnije do leta naredne godine. Prva faza tog projekta je vredna 70 miliona evra i biće zaposleno 300 ljudi. IKEA je u Bubanj Potoku kupili više zemlje nego što je neophodno za izgradnju prve robne kuće, a na nivou borda te kompanije se razmatra mogućnost da se napravi dodatna investicija od 70 do 80 miliona evra, gde će se graditi ritejl park, odnosno šoping centar do robne kuće.

Po polaganju kamena temeljca, premijer Srbije Aleksandar Vučić zahvalio se, pre svega, švedskom ambasadoru Kristeru Aspu, koji se lično zalagao za dolazak Ikee u Srbiju.

"Ovaj san traje 25 godina i ponosan sam što se danas pridružujemo klubu uspešnih i modernih zemalja u svetu u kojima Ikea ima svoje robne kuće. Teško da će ljudi naći bolje mesto da ostave svoj novac, a mi ćemo se potruditi da otvorimo još jednu robnu kuću u Nišu, da bude bliže Skoplju, a možda i u zapadnoj Srbiji, da bude bliže BiH", naveo je Vučić.

Vučić je tom prilikom poručio i da je danas dobar dan za Srbiju i da je zadovoljan što se naša zemlja uvrstila u klub 47 zemalja u kojima IKEA ima svoje robne kuće. "IKEA je siguran znak bolje i uspešnije budućnosti Srbije", rekao je Vučić, najavljujući da Beograd neće biti jedino mesto gde će građani moći da kupuju njihov nameštaj, budući da će biti više robnih kuća švedske kompanije, a naredna će biti u okolini Niša.

Premijer je rekao da će prvo što će kupiti u Ikei biti oklagija i daska za sečenje mesa, jer će se to proizvoditi u Ćupriji.

Srbija je dobro mesto za ulaganje, poručila je danas potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, nakon polaganja kamena temeljca.

Foto: Tanjug/Rade Prelić
Foto: Tanjug/Rade Prelić

Mihajlović je ukazala da je veliki gubitak što ta kompanija nije ranije došla u Srbiju, navodeći da bi godišnji prihod u budžetu od Ikee bio 15 do 20 miliona evra, a iz čega se može zaključiti da je Srbija za prethodnih devet godina izgubila između 150 i 200 miliona evra

(Tanjug/EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track