(VIDEO) ZAVRŠEN SASTANAK: MMF pohvalio rezultate Vlade Srbije u prva 4 meseca
Foto: Twitterserbian Pm Printscreen

Vlada Srbije

(VIDEO) ZAVRŠEN SASTANAK: MMF pohvalio rezultate Vlade Srbije u prva 4 meseca

InfoBiz -

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas posle sastanka sa delegacijom MMF da je Srbija ostvarila dobre rezultate u privrednom rastu i punjenju budžeta, a da kasnimo sa smanjenjem broja zaposlenih u javnom sektoru i reformom javnih preduzeća.

Premijer Vučić sastao se sa delagacijom MMF, koju predvodi Džejms Ruf, a razgovarali su o tome šta je do sada urađeno u sprovođenju aranžmana, što je priprema za novu kontrolu Fonda u junu, posle formiranja nove vlade.

"Veliki i teški zadaci su pred nama, a koji se tiču strukturnih reformi, onog što je najznačajnije. Rezultati fiskalni su dobri, prihodi rastu, zbog rasta ekonomije i mislim da će sledeća procena MMF-a biti 23. Razgovarali smo o RTB BOR, Resavica, gde imamo velike rizike", rekao je Vučić.

Premijer je naveo da će MMF promenti procenu privrednog rasta sa 1,8 na 2,3 odsto za ovu godinu i da iduće godine treba očekivati rast od oko četiri procenta, što će biti najviše u Evropi. Stalni predstavnik Fonda u Beogradu Kim Daehang je objasnio da Misija načelno planira posetu Srbiji sredinom juna.

Prethodna poseta Misije MMF-a Srbiji trajala je od 18. do 26. februara, ali tada nije zaključena četvrta revizija aranžmana zbog izbora. Srbija je sa MMF-om zaključila stendbaj aranžman iz predostrožnosti u februaru 2015. godine, vredan oko milijardu i 200 miliona evra.

(Tanjug/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track