Ljajić: Za Telekom Srbiju zainteresovano više kompanija i fondova
Foto: Zorana Jevtic

Ljajić: Za Telekom Srbiju zainteresovano više kompanija i fondova

InfoBiz -
Agencija za privatizaciju objavila je 3. jula javni poziv za prikupljanje neobavezujućih ponuda za učešće u prodaji kapitala Telekoma Srbija

BEOGRAD - Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim LJajić danas je kazao da postoji značajno interesovanje telekomunikacionih kompanija i inevesticionih fondova za kupovnu kapitala Telekoma Srbija, ali da je još rano govoriti o detaljima.

Ljajić je, posle sastanka sa ministrom telekomunikacija Iraka Hasanom Kadimom Al Rašidom, novinarima rekao da će posle 3. avgusta biti raspisan javni poziv za prijem obavezujućih ponuda za Telekom."Telekom Srbija je vrlo respektabilna i značajna kompanija, a tome u prilog ide i to što skoro nedeljno razgovaramo sa nekim investicionim fondom i kompanijama koje traže dodatne informacije i pokazuju ozbiljno interesovanje", istakao je on.

Agencija za privatizaciju objavila je 3. jula javni poziv za prikupljanje neobavezujućih ponuda za učešće u prodaji kapitala Telekoma Srbija.Rok za podnošenje neobavezujućih ponuda za kupovinu Telekoma Srbija je 2. avgust.Pravo na učešće u postupku imaju domaće i strane kompanije koje su poslednje tri godine pružale uslugu mobilne telefonije.

Kao kvalifikacioni uslov za učešće u postupku traži se i da zainteresovana kompanija u poslednje tri godine ima prihode u telekomunikacionim uslugama veće od 500 miliona evra ili da je u poslednjih 10 godina prikupila sredstva u iznosu većem od 500 miliona evra ili da je vrednost imovine kojom upravljaju na kraju 2014. iznosila najmanje dve milijarde evra.

U privatizaciji Telekoma Srbija mogu da učestvuju investitori koji su najmanje 10 godina imali minimalno vlasničko učešće od 10 odsto u najmanje jednom telekomunikacionom operateru s godišnjim prihodima od telekomunikacionih usluga od najmanje 500 miliona evra u najmanje jednoj godini perioda ulaganja.U oglasu nije navedena procena vrednosti Telekoma Srbija, već računovodstvena vrednost kapitala, i to upisan novčani kapital od 17,4 milijarde dinara i upisani nenovčani kapital od 82,5 milijardi dinara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track