Mihajlovićeva: I dalje se traži strateški partner za Železaru
Foto: Nebojs Amandic

Vlada ne odustaje

Mihajlovićeva: I dalje se traži strateški partner za Železaru

InfoBiz -
Vlada je u slučaju odbijanja ponude američkog Esmarka za preuzimanje većinskog udela u Železari Smederevo Vlada pokazala profesionalnost i hrabrost, rekla je ministarka

BEOGRAD - Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da Vlada neće odustati od toga da traži strateškog partnera za Železaru u Smederevu, ali i da će se potruditi da obezbedi menadžment koji će racionalno i transparentno voditi tu kompaniju sa sirovinama koje ima.

"Vlada je u slučaju odbijanja ponude američkog Esmarka za preuzimanje većinskog udela u Železari Smederevo Vlada pokazala profesionalnost i hrabrost", kazala je ona na konferenciji za novinare u Beogradu. Mihajlovićeva je navela da Vlada Srbije nije želela da prihvati ponudu "koja ne garantuje da radnici i Železara rade u dužem vremenskom periodu".

Prema njenim rečima, Vlada Srbije je mogla da prihvati ponudu, "da to bude medijski sjajno praćeno, ali je pitanje na koji rok". "Ova vlada, za razliku od prethodnih, radi odgovorno i na osnovu analiza i podataka i time pokazuje da je cilj da radnici i Železara rade", kazala je ministarka Mihajlovićeva.

Ona je podsetila da je Vlada Srbije puno uložila u Železaru i da ona trenutno ima sirovine u vrednosti od 180 miliona dolara, zbog čega se od budućeg partnera ocekuje garanciju da će se zaista proizvoditi čelik, da se kako je navela "ne bi došlo u situaciju, kao pre nekoliko godina, kada nam je Železara predata sa puno dugova".

Vlada Srbije, nakon višenedeljnih pregovora, nije prihvatila ponudu američke kompanije Esmark, kao jedinog ponuđača na tenderu, za preuzimanje 80,01 odsto Železare Smederevo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track