Ministarka Mihajlović: IKEA dobija građevinsku dozvolu u aprilu
Foto: Zorana Jevtić

Posle šest meseci od memoranduma

Ministarka Mihajlović: IKEA dobija građevinsku dozvolu u aprilu

InfoBiz -
Švedska kompanija je pokušavala četiri godine da dobije dozvole za gradnju dva objekta u Beogradu i dva u Srbiji, ali u tome nije uspevala

BEOGRAD - Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je danas da će švedska kompanija IKEA građevinsku dozvolu za izgradnju dva objekta u Beogradu dobiti u aprilu.

Ona je podsetila da je IKEA pokušavala četiri godine da dobije dozvole za gradnju dva objekta u Beogradu i dva u Srbiji, ali u tome, kako je rekla, nije uspevala. "IKEA nije uspevala da nađe zajednički jezik sa lokalnom samoupravom niti da prikupi dokumentaciju jer se stalno nešto novo tražilo", rekla je Mihajlović novinarima u Privrednoj komori Beograda.

Ministarka je kazala da će IKEA dobiti dozvolu za gradnju dva objekta u Beogradu samo šest meseci nakon što je potpisan memorandum sa tom švedskom kompanijom. "Mi smo potpisali memorandum, šest meseci je prošlo od tada i u aprilu će dobiti građevinsku dozvolu po novom Zakonu o planiranu i izgradnji", rekla je Mihajlović. Ono na šta se investitori najviše žale nisu čak ni rokovi nego nedoslednost, jer svako traži neki novi zahtev ili dokument, rekla je Mihajlović i podsetila da će primena novog Zakona o planiranju i izgradnji smanjiti nivo korupcije u ovoj oblasti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track