MINISTARKA SA OPŠTINARIMA: Od 1. marta građevinske dozvole za manje od mesec dana

Počinje obuka lokalnih službenika

MINISTARKA SA OPŠTINARIMA: Od 1. marta građevinske dozvole za manje od mesec dana

InfoBiz -
Mihajlovićeva je najavila da će biti napravljen i registar lokalnih samouprava o brzini izdavanja dozvola, tako da će se one takmičiti da budu što bolje rangirane zbog potencijalnh investitora

BEOGRAD - Sve lokalne samouprave u Srbiji će do 1. marta morati u potpunosti da primenjuju Zakon o planiranju i izgradnji i izdaju građevinske dozvole u roku do najviše mesec dana, izjavila je danas potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Ona je na skupu sa predstavnicima svih opština i gradova u Srbiji rekla da će već sledeće nedelje početi edukacija lokalnih službenika.

Mihajlović je na skupu u Skupštini Srbije najavila da će biti napravljen i registar lokalnih samouprava o brzini izdavanja dozvola, tako da će se one takmičiti da budu što bolje rangirane zbog potencijalnh investitora.

"Mi imamo neke opštine koje već sada izdaju građevinske dozvole za 4-5 ili 10 dana, ali njih je manji broj i mi hoćemo da sve budu tako dobre i da se u celoj Srbiji gradi", istakla je Mihajlović.Ona je kazala da je sve to uslov da bi do kraja ove godine mogla da bude uvedena i elektronska građevinska dozvola.

Mihajlović je navela da će Ministarstvo uvesti i "SOS" telefon za lokalne samouprave na kome će njihovi službenici moći da dobiju sve informacije od ministarstva ako naiđu na neke probleme u primeni zakona. Ona je takođe istakla da je cilj vlade da 2015. bude godina realizacije mnogih projekata i da će biti mnogo više gradilišta i investicija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja