MINISTARKA U POSETI IZNENAĐENJA: Evo šta je nenajavljena zatekla kod putara na Batajničkoj petlji
Foto: Kabinet Potpredsednice Vlade Srbije

Zorana Mihajlović na gradilištu

MINISTARKA U POSETI IZNENAĐENJA: Evo šta je nenajavljena zatekla kod putara na Batajničkoj petlji

InfoBiz -
Zatekla je mali broj radnika i mašine koje ne rade i poručila građevinarima da se uključe, jer Srbija ide napred i ministarstvo više neće tolerisati bilo kakvu vrstu kašnjenja projekata, jer zbog toga trpe građani Srbije
1 / 5 Foto: Kabinet Potpredsednice Vlade Srbije

BEOGRAD - Potpredsednica vlade Zorana Mihajlović danas je nenajavljeno obišla gradilišta Batajničke petlje na novosadskom autoputu i druge trake autoputa na obilaznici od Dobanovaca do Ostružnice.

Zatekla je mali broj radnika i mašine koje ne rade. Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je poručila građevinarima da se uključe, jer Srbija ide napred i ministarstvo više neće tolerisati bilo kakvu vrstu kašnjenja projekata, jer zbog toga trpe građani Srbije.

Ona je rekla da će od danas nastaviti da obilazi i druga gradilišta, s obzirom da počinje građevinska sezona. "Ne dolazi u obzir to da dolazimo na gradilište gde ne možemo da nađemo glavnog inženjera, niti pet, šest radnika i gde se radi od sedam do tri", istakla je ona i ukazala da naši građevinci kada odu da rade u inostranstvu rade ceo dan, u dve do tri smene.Ona je naglasila da bi istu takvu volju trebalo da imaju i kada rade u Srbiji i predložila im da rade u dve smene.

Foto: Kabinet potpredsednice Vlade Srbije
Foto: Kabinet potpredsednice Vlade Srbije

"Ili će raditi kako je potrebno, pored jedne možda čak i u dve smene, ili ćemo razmisliti da to radi neko drugi", istakla je ministarka.Novi rok za završetak gradnje petlje kod Batajnice je 1. maj, a prethodni je bio decembar prošle godine.Prema njenim rečima, dinamika nalaže da bi danas na tom gradilištu trebalo da bude 105 radnika, ali je broj koji je zatekla daleko od toga.Druga traka autoputa na obilaznici oko Beograda od Dobanovaca do Ostružnice treba da bude gotova do 1. juna."Stepen realizacije je 27 odsto. Nemoguće je da bude gotovo do 1. juna ako nijedna mašina ne radi, ako nijedan radnik ne radi, već čeka da mu prođe radno vreme... to nigde u svetu nema, to je bacanje para i vremena, bacanje novca vlade i građana Srbije", navela je Mihajlović.

Foto: Kabinet potpredsednice Vlade Srbije
Foto: Kabinet potpredsednice Vlade Srbije

Ministarka je poručila da se neće tolerisati nerad i da se obaveze moraju ispunjavati jer su ovi projekti u interesu građana Srbije."Dozovite se pameti, organizujte se, mi smo tu da pomognemo, ali morate da radite, ne samo zbog ovog posla već i zbog svih drugih poslova koji su sada pred Srbijom", navela je Mihajlović i podsetila da je 2015. - godina gradnje i da do kraja ove godine mora da bude izgrađeno najmanje 120 kilometara autoputeva.

Foto: Kabinet potpredsednice Vlade Srbije
Foto: Kabinet potpredsednice Vlade Srbije

Ona je navela da je ministarstvo tu da pomogne ukoliko bilo kakvi problemi postoje i baš zbog razumevanja problema rokovi za neke deonice su produženi, ali je poručila građevinarima da je na njima da radeVrednost radova na oba gradilišta je ukupno 45 miliona evra, a građevinske firme koje na njima grade su "Planum" i "Ratko Mitrović niskogradnja".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja