MINISTARKA U SKUPŠTINI: Prioritet vlade profitabilna i efikasna železnica
Foto: Ministarstvo Građevine, Saobraćaja I Infrastrukture

Izmena dva zakona

MINISTARKA U SKUPŠTINI: Prioritet vlade profitabilna i efikasna železnica

InfoBiz -
Verujem da će standardi koji želimo da uvedemo Železnicu Srbije učiniti konkurentnom sa drugim železnicama Balkana, rekla je Zorana Mihajlović

BEOGRAD - Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da je cilj izmena dva zakona o železnici da se nastave reforme, kako bi srpska železnica postala profitabilna i efikasna.

Obrazlažući predloge izmena zakona o železnici i o bezbednosti na železnici , ona je na današnjem zasedanju Skupštine istakla da bi izmene tih zakona trebalo da povećaju bezbednost i konkurenciju u železničkom saobraćaju i da uvedu pristup korišćenja železničke mreže u Srbiji. "Verujem da će standardi koji želimo da uvedemo Železnicu Srbije učiniti konkurentnom sa drugim železnicama Balkana", rekla je srpska ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Prema rečima Mihajlovićeve, Vlada Srbije je uopredo sa reformom Železnice Srbije pokrenula i investicioni ciklus, ističući da u tom preduzeću predstoji 1,5 milijardi evra investicija. Na današnjem dnevnom redu Skupštine je i Sporazum Srbije i Slovačke o međunarodnom kombinovanom transportu, Sporazum Srbije i Mađarske o drumskom prevozu putnika i stvari i Sporazum Srbije i Tunisa o drumskom prevozu putnika i stvari.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track