MINISTARSTVO SAOBRAĆAJA: Uber ne može u Srbiju
Foto: Reuters

Taksisti odahnuli

MINISTARSTVO SAOBRAĆAJA: Uber ne može u Srbiju

InfoBiz -
Aplikacija kompanije Uber za organizaciju prevoza putnika ne može da bude dostupna u Srbiji, saopštilo je Ministarstvo saobraćaja Srbije

Prošle nedelje je održan sastanak s predstavnicima kompanije "Uber", koji su tada informisani da zakonodavstvo Srbije ne dozvoljava da preduzetnik ili preduzeće obavljaju delatnost prevoza putnika, ako ne raspolažu odgovarajućim dozvolama, pa prema važećim propisima, "Uber" ne može da se registruje za obavljanje delatnosti na srpskom tržištu, navodi se u saopštenju.

Iz kompanije su rekli da bi njihovu uslugu mogli da koriste isključivo profesionalni vozači koji već imaju odgovarajuće dozvole.

Planovi “Ubera“ za Srbiju slični su njihovim planovima za hrvatsko tržište, gde ta kompanija, preme rečima njenih predstavnika, planira da prevoznicima ponudi samo korišćenje tehnologije – internet aplikacije koja omogućava veću efikasnost taksi prevoznika.

Predstavnici “Ubera” napomenuli su da bi njihovu uslugu mogli da koriste isključivo profesionalni vozači, koji već imaju odgovarajuće licence za obavljanje ove delatnosti.

"Predstavnici ministarstva izneli su na sastanku načelni stav da su spremni da razmotre svaku inicijativu za uvodjenje aplikacija za organizaciju prevoza putnika, vodeći računa o najboljem interesu korisnika sa aspekta bezbednosti saobraćaja i lične sigurnosti", navodi resorno ministarstvo u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track