MIŠKOVIĆ PREUZIMA AGROKOR: Delta holding kupuje NAJVEĆU HRVATSKU KOMPANIJU!
Foto: Zorana Jevtić, Profimedia

Otkrivamo! Tajkun hoće Ideu

MIŠKOVIĆ PREUZIMA AGROKOR: Delta holding kupuje NAJVEĆU HRVATSKU KOMPANIJU!

InfoBiz -

„Delta holding“ Miroslava Miškovića zainteresovan je za preuzimanje najveće hrvatske kompanije „Agrokor“ u vlasništvu Ivice Todorića,ekskluzivno saznaje Kurir.

Menadžment „Delte“ razmatra nekoliko opcija.

- Prva mogućnost je da „Delta“ preuzme „Agrokor“ u celini, a druga da uđe u deo vlasništva. Međutim, zasad nije poznato da li će, ukoliko dođe do preuzimanja dela vlasništva, to biti deo kompanije koja posluje u Srbiji, što bi praktično značilo da bi Mišković ima udeo u trgovinskim lancima „Idea“, „Roda“ i „Merkator“ - kaže izvor Kurira.

U „Delti“ za Kurir nisu hteli ni da potvrde, ali ni da demantuju informaciju o preuzimaju hrvatskog koncerna.

- Nemamo komentar - rekli su u „Delti“.

Vesti o finansijskim problema „Agrokora“ pojavila su se nedavno, kad je Agencija Mudis snizila rejting ove kompanije. Zatim se pojavila informacija da „Agrokor“ preuzimaju Rusi, nakon čega je Maksim Poletajev, prvi zamenik direktora ruske Sberbanke, najvećeg poverioca „Agrokora“, izjavio da će razmotriti upravljačka prava.

- Najhitniji problem je likvidnost, a čim ga rešimo, Sberbanka će biti spremna da razmotri mogućnost dugoročnog restrukturiranja duga „Agrokor grupe“. Verovatno će biti razumno prodati neku imovinu koja nije deo osnovnog biznisa i istovremeno krenuti u potragu za investitorom s velikim iskustvom u industriji, koji bi bio prihvatljiv poveriocima i trenutnim deoničarima - zaključio je Poletajev.I premijer Vučić je nedavno na pitanje u vezi s „Agrokorom“, izjavio da Rusi traže partnera za ovu kompaniju:- Pretpostavljam da oni sada zovu svakog, od Miškovića do svakog drugog ko je radio nekada.

Sandra Mališić

sandra.malisic@kurir-info.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track