MMF: Ovo nije revizija, zbog toga ćemo ponovo doći u maju
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Fond će dati ocenu napretka posle naredne posete

MMF: Ovo nije revizija, zbog toga ćemo ponovo doći u maju

InfoBiz -

BEOGRAD - Tim MMF predvođen šefom Misije te institucije za Srbiju Džejmsom Rufom počeo je u Beogradu razgovore s Vladom o programu reformi, a po završetku posete, 6. marta, MMF će saopštiti svoja zapažanja, rečeno je u sedištu MMF u Vašingtonu.

Razgovori o sedmoj reviziji aranžmana započeće, prema planu, tokom naredne posete u maju, navode u MMF. Bord direktora MMF odobrio je Srbiji, nakon što je pozitivno zaključena šesta revizija aranžmana sa tom institucijom, da naredne revizije budu na pola godine.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Tako će Misija MMF posetiti Srbiju povodom naredne revizije, prema programu, u maju 2017, rečeno je u sedištu MMF. Delegacija MMF od ponedeljka do 6. marta boravi u tehničkoj poseti Beogradu, između dve kontrole tekućeg trogodišnjeg aranžmana iz predostrožnosti, sklopljenog u februaru 2015. godine.

Teme sastanaka su reforme finansijskog sistema, poreske politike i unapređenje zakonodavstva, reforma javne administracije... Po završetku ove posete, MMF će dati komentar o progresu kad je reč o tim reformama, ali zaključenje naredne revizije uslediće nakon sledeće posete.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track