NEDIMOVIĆ: Učićemo o razvoju poljoprivrede od Slovenije
Foto: Dragana Udovičić

Lider EU u ruralnom razvoju

NEDIMOVIĆ: Učićemo o razvoju poljoprivrede od Slovenije

InfoBiz -

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović izjavio je danas da Srbija može da uči od Slovenije, kada je reč o ruralnom razvoju, jer je ta zemlja jedan od lidera u EU u tom pogledu.

"Razgovarali smo o stvarima koje se tiču ruralnog razvoja gde je Slovenija jedan od lidera u EU, o reformi inspekcijskih službi za kontrolu kvaliteta i bezbednost hrane", rekao je Nedimović i naveo da će tema današnjeg razgovora sa ministrom poljoprivrede Slovenije biti dobra praksa i iskustvo te države.

MIRO CERAR U POSETI BEOGRADU: Danas zajednička sednica vlada Srbije i Slovenije

On je naveo da je naš cilj da učimo od najboljih, te da smo pripremili okvire da bi sledeći put potpisali nekoliko sporazuma kako bi Slovenija pomogla u ovim oblastima.

POSLOVNI FORUM SRBIJA-SLOVENIJA Čadež: Očekujemo nove slovenačke investicije

Prema njegovim rečima, nesumnjivo je da Vladi Slovenije stoji na raspolaganju mnogo više novca iz fondova EU, a to je u poljoprivredi dobro jer kada uđete u EU mnogo više sredstava imate na raspolaganju.

Na nama je, kaže, da učimo na primerima dobre prakse, vraćanju ljudi na selo kako bi se bavili poljoprivredom, te da pokušamo da nađemo sredstva da ih podstaknemo da se bave poljoprivredom.

DOČEKAO GA VUČIĆ: Premijer Slovenije Cerar stigao u posetu Beogradu

Država će, navodi Nedimović, podstaći izvoz mesa i drugih poljoprivrednih proizvoda u Kinu, a govoreći o izvozu jagnjećeg i goveđeg mesa u Kinu, rekao je da su u petak potpisani sertifikati i da može da se izvozi u neograničenim količnama.

(Tanjug/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track