Nemački Trak lajt otvara fabriku u Ćupriji iduće godine
Foto: Wiki

Nova radna mesta

Nemački Trak lajt otvara fabriku u Ćupriji iduće godine

InfoBiz -
U prvoj fazi će biti zaposleno 500 radnika i Vlada Srbije se ugovorom obavezala da će subvencionisati ta radna mesta. U drugoj fazi, kad proizvodnja bude zaživela, očekuje se otvaranje još 500 radnih mesta, istakao je Ninoslav Erić

ĆUPRIJA - Nemačka kompanija za proizvodnju automobilske rasvete Trak lajt do marta iduće godine treba da dobije dozvolu za izgradnju fabrike u Ćupriji, a rok za završetak fabrike je kraj 2015. godine, izjavio je danas predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić.

Ergić je agenciji Beta kazao da je ta nemačka investicija od velikog je značaja za Ćupriju je će u fabrici Trak lajt biti zaposleno oko 1.000 radnika.

"U prvoj fazi će biti zaposleno 500 radnika i Vlada Srbije se ugovorom obavezala da će subvencionisati ta radna mesta. U drugoj fazi, kad proizvodnja bude zaživela, očekuje se otvaranje još 500 radnih mesta", rekao je on, navodeći i da je ugovor o izgradnji fabrike potpisan juče sa direktorom Trak lajta Svenom Milhauzenom. Po njegovim rečima, prvi radnici će biti angažovani i pre početka rada fabrike.

"Već je raspisan je konkurs za četiri tehničara, koji će ići na trogodišnje usavršavanje u Nemačku a potom se vratiti u Ćupriju, kao i pet za menadzerskih pozicija, za ljudske resurse i projekte", precizirao je Erić. Izgradnja Trak lajta je prva inostrana investicija u Ćupriji posle celog veka, a osim toga što će 1.000 Ćupričana dobiti posao, izgradnja te fabrike znači i početak razvoja industrijske zone, koju Ćuprija nije imala poslednjih 20 godina.

"Upravo je završena javna nabavka za saobraćajnicu oko Industrijske zone. Nama je ostalo još 12 hektara zemljišta u industrijskoj zoni i to, kao i najbolje uslove za investiranje, želimo da ponudimo potencijalnim investitorima", kazao je predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track