Nikolić: Lično bih voleo da ne prodamo Telekom!
Foto: Beta

Predsednik Srbije

Nikolić: Lično bih voleo da ne prodamo Telekom!

InfoBiz -
Prema njegovim rečima, sadašnji menadžment dobro vodi Telekom, ali može, kako kaže, još da se pritegne i da se ostvare malo veće uštede

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić kaže da bi voleo da država nikada ne proda kompaniju Telekom Srbija.Nikolić je ocenio da će sigurno biti angažovana oditorska kuća koja će utvrditi stvarno stanje ove kompanije, koliki su joj prihodi i rashodi i da li je treba prodavati.

"Lično bih voleo da ne prodamo Telekom, ali uvek postoje razlozi koji mogu da razuvere da ta misao, bez objektivne analize, nije ispravna, zato će biti angažovana kvalitetna oditorska kuća", rekao je Nikolić u intervjuu za TV Bečej.

Nikolić smatra da ukoliko bi "zlatna akcija" ostala u rukama Vlade Srbije i ako bi ona imala taj odlučujući glas, ne postoji objekat koji ne bi mogao da bude u javno-privatnom partnerstvu sa državom Srbijom. Prema njegovim rečima, sadašnji menadžment dobro vodi Telekom, ali "može još da se pritegne i da se ostvare malo veće uštede".

U osvrtu na ekonomsku situaciju u zemlji, Nikolić je ocenio da je zemlja bila u haosu i "Srbija se iz tog haosa polako izvlači", napominjući da je očit nedostatak novca u budžetu i da će se manjak dugo godina popunjavati. Enormna su budžetska zaduženja, koja su išla isključivo za potrošnju i koja moraju da budu nadoknađena na neki način, objasnio je Nikolić.

"Ne samo prodajom Telekoma, već ćemo u dugom periodu i od Svetske banke i EBRD uzimati kredite, koji će biti povoljnjiji, ali će deo morati da ide i za popunjavanje ogromnih budžetskih minusa, koje smo nasledili 2012. godine", rekao je Nikolić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track