Nikolić: Spremni smo na saradnju s Kinom na bazi koncesija
Foto: Tanjug

Susret u Predsedništvu

Nikolić: Spremni smo na saradnju s Kinom na bazi koncesija

InfoBiz -
Izvršni direktor te kompanije Čen Đjen Fen, potvrdio je spremnost za učešće u izgradnji železničke infrastrukture u Srbiji, pogotovo pruge Beograd - Budimpešta, i pojedinih deonica Koridora 11

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić danas je u razgovoru sa predstavnicima kineske kompanije "China Communications Construction Company", koja je izgradila most preko Dunava Zemun-Borča, rekao da je Srbija spremna da razgovara s kineskim kompanijama o saradnji na bazi koncesija.

Izvršni direktor te kompanije Čen Đjen Fen, potvrdio je spremnost za učešće u izgradnji železničke infrastrukture u Srbiji, pogotovo pruge Beograd - Budimpešta, i pojedinih deonica Koridora 11.

Čen Đen Fen, doputovao je u Beograd s delegacijom kineskog premijera Li Kećijanga, na treći Samit Kine i zemalja centralne i istočne Evrope. Predsednik Srbije je čestitao Čenu zbog izgradnje mosta Zemun - Borča i izrazio nadu da taj projekat označava početak šire saradnje Srbije i kineskih kompanija.

Nikolić je ocenio da bi za kineske firme bilo dobro da investiraju i u proizvodnju u Srbiji, jer bi im to pružilo velike mogućnosti za povoljniji izvoz robe. Čen je podržao tu ideju i dodao da su kineske kompanije zainteresovane za evropsko i rusko tržište, i da je ideja o investiranju kineskih privrednika u proizvodnju u Srbiji "izuzetno dragocena".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track