NOVA ŠANSA ZA STOČARSTVO: Potpisani sertifikati za izvoz mesa u Kinu
Foto: Shutter, Stočarstvo

Dobra vest za proizvođače

NOVA ŠANSA ZA STOČARSTVO: Potpisani sertifikati za izvoz mesa u Kinu

InfoBiz -

RUMA - Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović izjavio je danas da je Srbija sa Kinom potpisala sertifikate o izvozu goveđeg i jagnjećeg mesa u tu zemlji.

On je, prilikom obilaska fabrike za prozvodnju voća Donera iz Rume, kazao da je sertifikat sa Kinezima potpisan u petak, a tri kompanije iz Srbije obezbedile su sertifikate za taj izvoz u Kinu, od kojih su dve iz Vojvodine i jedna iz centralne Srbije.

"Čim bude objavljeno na sajtu Kineskog biroa za bezbednost hrane, mi ćemo imati situaciju da izvozimo te proizvode", kazao je Nedimović.On je najavio da će pokusati da pregovara i da se obezbede sertifikati i za izvoz mleka i delova svinjskog mesa u Kinu.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

"Probaćemo da otvorimo nove perspektive i šanse, jer ukoliko nemamo tržište džaba nam proizvodnja", kazao je ministar pojoprivrede naglasivši da je ovo nova šansa i da moramo biti pametni da je iskoristimo.

Prema njegovim rečima, Kina se u ovom trenutku stavlja u prvi plan jer je to neograničeno tržište.On je dodao i da mu mnogi zameraju, jer se sreće sa brojnim ambasadorima, ali kako je naglasio to radi da bi obezbedio nova tržišta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track