NOVO U PRIJAVI POREZA: Poreske prijave od danas isključivo elektronskim putem
Foto: Shutterstock

Poreska uprava

NOVO U PRIJAVI POREZA: Poreske prijave od danas isključivo elektronskim putem

InfoBiz -
BEOGRAD - Građani Srbije od danas mogu isključivo elektronskim putem da podnesu prijave na premije neživotnog osiguranja, doprinosa za osnivače, odnosno članove privrednih društava,samooporezivanje fizičkih lica, poreza na dobit po odbitku i poreza na dobit po rešenju, saopšteno je iz Poreske uprave.

Prema rečima direktora Poreske uprave Srbije Dragane Marković, tokom probnog perioda za elektronsko podnošenje novih prijava, u prethodna dva meseca poboljšan je novi sistem usluga, između ostalog, i zahvaljujući korisnim sugestijama poreskih obveznika koji su aktivno učestvovali u testiranju novih prijava.

„Svaki korak ka pojednostavljenju procesa podnošenja prijava, odnosno prelazak na elektronski način komunikacije, kao i unapređenje elektronskih servisa je izuzetno važan za sveukupni napredak i poboljšanje usluga koje Poreska uprava pruža građanima i privredi“, rekla je Marković.

Na sajtu Poreske uprave nalaze se video i korisnička uputstva za podnošenje ovih poreskih prijava.

Za detaljnije informacije, obveznici se mogu obratiti Kontakt centru Poreske uprave na broj telefona 0700-700-007 za pozive sa fiksnog ili 011/331 01 11 za pozive sa mobilnog telefona, navodi se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track