OD 1. JANUARA ČUVAJTE FISKALNE RAČUNE: Država na lutriji deli STANOVE, KOLA, TABLETE, PUTOVANJA...
Foto: Marina Lopičić

Velika nagradna igra u borbi protiv sive ekonomije

OD 1. JANUARA ČUVAJTE FISKALNE RAČUNE: Država na lutriji deli STANOVE, KOLA, TABLETE, PUTOVANJA...

InfoBiz -

Građani Srbije mogu već od 1. januara da počnu da skupljaju fiskalne račune kako bi učestvovali u nagradnoj igri koju organizuje država i kao glavnu nagradu osvojili stan u Beogradu.

Prvi krug biće završen u martu, kada se očekuje i izvlačenje nagrada. Do kraja 2017. biće najverovatnije održana još dva kruga nagradne igre, a sve u cilju podsticanja borbe protiv sive ekonomije i podizanja svesti građana o značaju uzimanja fiskalnih računa.

Foto: Zorana Jevtić
Foto: Zorana Jevtić

Kako navode u Vladi Srbije, stanovi, kao glavna nagrada, već su obezbeđeni.

Foto: Beta
Foto: Beta

"Najveći deo novca izdvojila su javna preduzeća koja imaju dobit, tako da je prvi ciklus nagradne igre pokriven. Izvesno je da ćemo kao nagrade imati, pored stana, i nekoliko automobila, i to najverovatnije "fijat 500L", porodična putovanja na Zlatibor, staru planinu i još neke destinacije u Srbiji, kao i mnogobrojne manje nagrade, telefone, tablete, televizore, vaučere za kućne aparate, hranu i slično.

SKUPLJAJTE RAČUNE, ČEKA VAS STAN U BEOGRADU: Vučić najavio nagradnu igru, evo šta treba da uradite

Takođe, najverovatnije ćemo obezbediti i put u Njujork", objašnjava izvor i dodaje da je ipak fond nagrada nešto manji nego što se u prvi mah planiralo.

Foto: Fonet
Foto: Fonet

Vlada Srbije bi ove nedelje trebalo da usvoji zaključak o preciznim pravilima nagradne igre i ona će najverovatnije javnosti biti predstavljena u petak, na drugoj nacionalnoj konferenciji "Izlaz iz sive ekonomije" Američke privredne komore i NALED. Organizatori nagradne igre su Vlada, Državna lutrija Srbije, Poreska uprava i NALED.

DRŽAVA VAS VODI U DIZNILEND: Svi detalji nagradne igre s fiskalnim računima

(Blic/Slađana Gavrić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track