OD BEOGRADA DO VRŠCA SADA MNOGO BRŽE: Mihajlović pustila u saobraćaj novi ruski voz
Foto: Tanjug/O

Modernizacija

OD BEOGRADA DO VRŠCA SADA MNOGO BRŽE: Mihajlović pustila u saobraćaj novi ruski voz

InfoBiz -
Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović pustila je danas u rad novi ruski dizel motorni voz koji će saobraćati na liniji Beograd - Vršac.

Mihajlović je sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Čepurinom i predstavnicima srpskih i ruskih železnica, kao i novinarima putovala novim vozom od Beograda do Vršca.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić
Foto: Tanjug/Oksana Toskić

U Srbiju su stigla četiri nova voza iz Rusije, od ukupno 27 vozova koje je Srbija kupila za 100 miliona dolara od ruske kompanije Metrovagonmaš zahvaljujući sredstvima ruskog kredita, čija je ukupna vrednost 800 miliona dolara.

Sva četiri voza će biti danas uključena u saobraćaj i to dva na relaciji Beograd Dunav stanica - Vršac i po jedan na relacijama Zrenjanin - Kikinda i Zrenjanin-Beograd. Predviđeno je da do kraja 2016. stigne iz Rusije još 20 vozova i preostala tri u 2017.

Garniture imaju i mesta za bicikle, vacuum toalete, kao i mesta prilagođena osobama sa posebnim potrebama. Reč je o vozovima koji saobraćaju na neelektrificiranim prugama, u lokalnom i regionalnom unutrašnjem saobraćaju.

To su savremeni klimatizovani vozovi koji imaju 246 mesta, 120 za sedenje i 126 za stajanje, a njihova brzina je 120 kilometara na sat.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track