ODALOVIĆ: Organizacija ministarskog saveta OEBS košta oko 420 miliona dinara
Foto: Tanjug Zoran Žestić

Iz budžeta Srbije 360 miliona dinara

ODALOVIĆ: Organizacija ministarskog saveta OEBS košta oko 420 miliona dinara

InfoBiz -
BEOGRAD - Na organizaciju ministarskog saveta OEBS u Beogradu potrošeno je oko 420 miliona dinara, kazao je danas generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Veljko Odalović. On je kazao da je iz budžeta Srbije izdvojeno oko 360 miliona dinara, dok je OEBS izdvojio oko 500.000 evra.

Kako je, gostujući na B92 naveo, ministarstvo je odabralo Kombank arenu za održavanje skupa, jer je jedino tu moglo da bude obezbeđeno dovoljno kancelarija i konferencijskih sala, a moralo je da kupi i stolice i kompjutere, koji će nakon skupa biti raspoređeni po ministarstvima, ali i drugim budžetskim korisnicima.

Upitan o bezbednosti skupa on je kazao da su se službe bezbednosti u Srbiji pripremile i radile po najvišim standardima i preduzele sve što je potrebno kako bi se "učesnici apsolutno bezbedno osećali".

Ministarski savet OEBS-a biće održan od 3. do 4. decembra u Beogradu, a među najavljenim gostima su i ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov i državni sekretar Sjedinjenih Američkih Država Džon Keri.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track