OTVORENO SVETSKO BIZNIS TAKMIČENJE NA FON Vučić: Treba ohrabriti znanje
Foto: Tanjug/Sava

Učestvuje 16 timova studenata prestižnih svetskih univerziteta.

OTVORENO SVETSKO BIZNIS TAKMIČENJE NA FON Vučić: Treba ohrabriti znanje

InfoBiz -
Na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu danas je otvoreno Svetsko takmičenje u rešavanju poslovne studije slučaja, na kojem učestvuje 16 timova studenata prestižnih svetskih univerziteta.

Priliku da organizuje takmičenje "Belgrade Business International Case Competition" (BBIC C), FON je dobio na osnovu rezultata koje su studenti beogradskog fakulteta ostvarili na svetskim takmičenjima, uključujući poslednje, početkom marta, kada su pobedili timove 11 najprestižnijih svetskih biznis univerziteta na takmičenju u Montrealu.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović
Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Svečanom otvaranju na FON-u prisustvovao je premijer Aleksandar Vučić, na poziv pobedničkog tima tog fakulteta, a posle prijema kod predsednika vlade, sredinom marta, koji je tada primetio da su Srbiji upravo potrebni znanje, energija i pobednički duh, kakvi su i njih doveli na pobednički tron u Kanadi.

Premijer je danas poručio da se ne slaže sa onim "nije važno ko će pobediti": "Ja mislim da je važno i nadam se da će srpski tim da pobedi, i nadam se da će svi učesnici poneti lepe uspomene iz Srbije".

Vučić je rekao da je bio veoma ponosan što je prošlog meseca upoznao Srbe koji imaju uspehe širom sveta i da se nada da će nastaviti da postižu uspehe i da će biti tome posvećeni kao što su bili kada su pobedili u Kanadi.

"Imaćete našu punu podršku. Nadam se da ćemo imati priliku da uradimo nešto za vas, za vaš fakultet i vas mlade ljude", rekao je premijer.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović
Foto: Tanjug/Sava Radovanović

On je istakao da se Srbija oslanja na znanje u budućnosti, na naše mlade ljude, i da se nada da će oni moći da obnove preduzetnički duh koji smo izgubili pre 50 godina.

"Vaš primer pokazuje celom svetu, ovoj zemlji i mladima ove zemlje, da možete da budete veoma uspešni ako ste vredni. Mi imamo veoma mnogo talentovanih ljudi sa mnogo ideja, i ponosan sam što sam mogao da pročitam nešto iz vaše studije slučaja, za koju ste osvojili prvo mesto", primetio je predsednik vlade.

Pored premijera, otvaranju takmičcenja prisustvovali su i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srđan Verbić, prorektor za nauku, inovacije i transfer tehnologije Univerziteta u Beogradu Zzivoslav Tešić i predsednik Srpske asocijacije menadžera Milan Petrović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track