PLJUŠTE KAZNE ZBOG ZLOUPOTREBA: Izvršitelju zabranjen rad na tri meseca
Foto: Profimedia

Zabrana rada na tri meseca

PLJUŠTE KAZNE ZBOG ZLOUPOTREBA: Izvršitelju zabranjen rad na tri meseca

InfoBiz -
Disciplinska komisija Ministarstva pravde kaznila izvršitelja Marku Marjanoviću iz Beograda jer je istovremeno radio i kao izvršitelj i kao savetnik u Agenciji za privatizaciju, na šta nije imao pravo

BEOGRAD - Disciplinska komisija Ministarstva pravde kaznila je još jednog izvršitelja iz Beograda Marka Marjanovića i to zabranom rada od tri meseca zbog kršenja zakona i drugih propisa jer je istovremeno radio i kao izvršitelj i kao savetnik u Agenciji za privatizaciju, na šta nije imao pravo.

Komisija je utvrdila da je Marjanović prekršio Zakon o izvršenju i obezbedenju, Kodeks profesionalne etike izvršitelja i Pravilnik o nespojivosti poslova sa obavljanjem poslova izvršitelja, jer nije prekinuo radni odnos na neodređeno vreme u Agenciji za privatizaciju, gde je bio raspoređen na radno mesto pravni savetnik u Centru za stecaj.

On je od 30. aprila 2013. kada je počeo da radi kao izvršitelj, istovremeno radio i kao pravni savetnik u Agenciji za privatizaciju, sve do prestanka radnog odnosa u Agenciji 25. septembra 2014. godine.

Na taj način je obavljao drugo plaćeno zanimanje i pored toga što je obavljao delatnost izvršitelja, navodi se u rešenju objavljenom na sajtu Ministarstva pravde.

Ministarstvo pravde juče je objavilo prvu odluku o disciplinskoj meri izvršitelja iz Beograda zbog povrede Zakona o izvršenju i obezbeđenju i Kodeksa profesionalne etike izvršitelja.

Odlukom je Ivan Mladenović kažnjen sa 300.000 dinara jer u propisanom roku Ministarstvu pravde nije dostavio obaveštenje o postupanju po merama za otklanjanje nedostataka u radu.

I Marjanović i Mladenović rade kao izvršitelji za područje Višeg suda u Beogradu i Privrednog suda u Beogradu.

Zamenica predsednika Komore izvršitelja Svetlana Manić rekla je da je odluka Disciplinske komisije Ministarstva pravde obavezujuća i da se mora poštovati.

- Izvršitlji su uvedeni u naš pravni sistem da bi na zakonit način postupali i Komora izvršitelja se otpočetka zalaže da izvršitelji postupaju zakonito, jer je to najviše u interesu izvrsitleja ali i celokupnog pravnog sistema istakla je Manić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja