PONUDA ZA PENZIONERE: Trk po kredit do 79. rođendana
Foto: Shutterstock

Šta najstariji građani mogu da dobiju od bankara

PONUDA ZA PENZIONERE: Trk po kredit do 79. rođendana

InfoBiz -

Najstariji građani mogu da dobiju keš sa otplatom do maksimalno sedam godina, a povoljniju kamatu uz životno osiguranje

Da bi penzioneri uzeli kredit na sedam godina, koliko je najduži rok otplate koji im banke daju, oni ne mogu biti stariji od 72 godine.Skoro sve banke penzionerima odobravaju sve vrste zajmova, čak i po povoljnijim uslovima nego zaposlenima, ali većina kreditora odbija da odobri zajam starijima od 79 godina. Ukoliko procene da postoji povećan rizik da im novac neće biti vraćen, onda od penzionera traže dodatna obezbeđenja ili osiguranja za slučaj smrti.

- Penzionerima nudimo keš kredite i kredite za refinansiranje obaveza, u dinarima, sa otplatom do sedam godina. U zavisnosti od roka otplate, mogu biti povoljniji uslovi za penzionere u odnosu na zaposlene, s tim što u momentu otplate poslednje rate kredita ne mogu biti stariji od 79 godina - kažu u Oportjuniti banci.U Rajfajzen banci za bilo koju vrstu kredita mogu da konkurišu samo građani mlađi od 75 godina, a banka korisniku plaća premiju životnog osiguranja. Za pozajmicu po tekućem računu, keš kredit ili zajam za refinansiranje u AIK banci je penzionerima neophodno osiguranje za slučaj smrti.

Pojedine banke za najstarije sugrađane prave specijalne vrste kredita i do 1,2 miliona dinara, sa nižom kamatom, ali pod uslovom da su mlađi od 78 godina.- Iznos kredita za penzionere definiše se na osnovu kreditne sposobnosti, a godine starosti klijenta određuju i najduži rok na koji se kredit uzima - kažu u OTP banci. U Adiko banci svim penzionerima, bez obzira na godine, odobravaju pozajmice pod istim uslovima kao i za zaposlene, s tim što stariji od 65 godina treba da imaju polisu riziko osiguranja.

ČinjenicePOVOLJNOSTI ZA PENZIONEREgotovinski krediti bez učešćakrediti za refinansiranje bez troška obradebesplatno životno osiguranjeniža kamata50 odsto niža naknada za realizaciju zahtevapopusti u zdravstvenim ustanovama za plaćanje karticama bankeUSLOVI7 godina najduži rok otplateu momentu otplate kredita korisnik ne sme biti stariji od 79 godinaosiguranje u slučaju smrtiživotno osiguranjepolisa riziko osiguranjakreditna sposobnost, odnosno visina penzije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track