POSLOVALI U PLUSU: SDPR, EMS, Telekom uplatili neraspoređenu dobit
Foto: Aleksandar Jovanović

Ministarstvo privrede

POSLOVALI U PLUSU: SDPR, EMS, Telekom uplatili neraspoređenu dobit

InfoBiz -
Vlada je preporučila javnim preduzećima čiji je osnivač država da najkasnije do 28. februara uplate u republički budžet neraspoređenu dobit iz prethodnih godina, do maksimalnog iznosa koji neće ugroziti poslovanje

BEOGRAD - Službeni glasnik, Elektromreža Srbije, Telekom, SDPR i još nekoliko preduzeća su među firmama koje su, po preporuci Vlade Srbije, uplatile neraspoređenu dobit, podaci su Ministarstva privrede."Nažalost, nemamo veliki broj firmi koje su pozitivno poslovale u prethodnim godinama. Uplatio je Službeni glasnik, Elektromreža Srbije, Telekom, SDPR i još par preduzeća", rekao je novinarima ministar privrede Željko Sertić, posle sastanka sa crnogorskim ministrom ekonomije.On je naveo da podatke o iznosu sredstava ima Ministarstvo finansija.Sertić je objasnio da te odluke u preduzećima moraju biti verifikovane od Upravnog odbora, direktora finansija, kao i da očekuje da će sva preduzeća koja imaju prostora za tako nešto, to i uraditi u veoma kratkom roku u dogovoru sa ministarstvom finansija koje koordinira celu aktivnost.

U Službenom glasniku je objavljeno da je Vlada Srbije preporučila javnim preduzećima čiji je osnivač država da najkasnije do 28. februara uplate u republički budžet neraspoređenu dobit iz prethodnih godina, do maksimalnog iznosa koji neće ugroziti poslovanje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track