POZIV SRPSKIM ZUBARIMA I HIRURZIMA: Popravka zuba strancima i plastične operacije šansa za zaradu!
Foto: Shutterstock

Zdravstveni turizam je uspešan biznis

POZIV SRPSKIM ZUBARIMA I HIRURZIMA: Popravka zuba strancima i plastične operacije šansa za zaradu!

InfoBiz -

BEOGRAD - Ministarstvo zdravlja pozvalo je zdravstvene ustanove koje se bave stomatologijom i estetskom hirurgijom da se prijave ukoliko su zainteresovane da se priključe promociji zdravstvenog turizma u Srbiji.

U javnom pozivu, objavljenom na sajtu ministarstva, navode se uslovi koje moraju da ispune zdravstvene ustanove da bi ministarstvo zdravlja u saradnji sa Ministarstvom trgovine, turizma, zatim PKS radilo na privlačenju stranaca da dolaze u Srbiju na popravku zuba i estetske zahvate koji su u našoj zemlji višestruko jeftiniji nego u inostranstvu.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar nedavno je rekao da je zdravstveni turizam neiskorišteni potencijal u Srbiji, te da je Ministarstvo zdravlja odlučilo da se aktivno uključi na njegovom jačanju, tako što će da pomogne privatnim zdravstvenim ustanovama koje se bave estetskom hirurgijom i stomatologijom da privuku pacijente iz inostranstva.

On je rekao da to mora biti uređen sistem, gde će se ne samo promovisati te ordinacije, već će ministarstvo zdravlja garantovati za kvalitet njihovih usluga.

Predsednik Republičke stručne komisije za plastičnu hirurgiju prof. Marjan Novaković ukazao je da je zdravstveni turizam veoma zastupljen u zemljama u okruženju."Počećemo sa rekonstruktivnim i estetskim operacijama. Ima puno zainteresovanih ljudi, to je pre svega ljudi iz naše dijaspore i stranci koji žive u njihovom okruženju", rekao je on.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Specijalista protetike Miloje Stefanović rekao je da se Stomatološka komora sa Ministarstvom zdravlja uključila u tu akciju, te da je formirana komisija koja će kontrolisati ordinacije, da li ispunjavaju uslove. Za početak zdravstveni turizam razvijaće se u oblasti stomatologije i plastične i rekonstruktivne hirurgije, a ideja je da sledeći korak bude uključivanje i RH centara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track