KURIR TV VUČIĆ U SMEDEREVU Železari sve bolje ide, u decembru prvi profit! Ovo je slika moćne Srbije
Foto: Tanjug/Rade Prelić

U društvu predsednika Hestil Grupe i kineskog ambasadora

KURIR TV VUČIĆ U SMEDEREVU Železari sve bolje ide, u decembru prvi profit! Ovo je slika moćne Srbije

InfoBiz -

Želežara Hestil u Smederevu planira da sledeće godine proizvede dva miliona tona čelika i uticaće na BDP Srbije za jedan odsto, a verovatno i više, rekao je danas premijer Aleksandar Vučić posle obilaska Železare, obraćajući se radnicima i menadžmentu Železare.

1 / 5 Foto: Kurir TV

- Ovo je slika prelepe i moćne Srbije, koja pokazuje da možemo da radimo drugačije i bolje. Vreme je da se usudimo da kazemo da Srbija može mnogo bolje od onoga što je navikla i to nam ovogodišnji rezultati pokazuju - podvukao je Vučić. Prema njegovim rečima, Železara je napravilo preokret u srpskoj ekonomiji.

Premijer Vučić obišao je danas kompaniju „"Hestil Serbia" sa predsednikom „Hestil Grupe Ju Jongom i ambasadorom NR Kine Li Mančangom. Pošto je obišao samu železaru, porazgovarao i rukovao se sa radnicima, Vučić se s predsednikom „Hestil grupe Juom Jongom i ambasadorom Lijem Mančangom, uputio ka upravnoj zgradi. Prisutnima se obratio posle pozdravnog govora Jua i Lija.

- Ja sam ovde bio mnogo puta, osećam da pripadam ovoj fabrici, ovoj kući... Bezbroj puta bio sam ovde, ali da se nikada tako lepo osećao kao danas - rekao je Vučić zahvalivši se svim radnicima i sindikalcima. Premijer je dodao i da je prvu novogodišnju čestitku sa željama za uspeh i dobro zdravlje dobio baš danas, upravo tu u Smederevu, u Hestilu, od kineskog predsednika, a uručio ju mu je kineski ambasador.

Foto: Kurir TV
Foto: Kurir TV

- Veorvali smo da možemo da oživimo proizvodnju i nađemo rešenje - kazao je on i dodao da je ponosan na svoju Srbiju koja je ukinula vize za "naše kineske prijatelje" koji sada mogu slobodno da ulaze u Srbiju. Vučić se kineskom rukovodstvu zahvalio na uloženom ne samo u Železaru nego i u samo Smederevo i poželeo im da dolaze u Smederevo, u Srbiju, da ovde ulažu, troše, ostavljaju novac...

Hestil u decembru ostvaruje prvi profit

Vučić je najavio da će železara Hestil Srbija u Smederevu u decembru ostvariti prvi profit. “Ovo je ogromna stvar, sada mi je rekao predsednik Hestil grupe Ju Jong da su u novembru imali dobit, odnosno da više ne gube pare, i u decembru očekuju prvi profit”, rekao je Vučić tokom obilaska tople valjaonice u srpskoj železari. Vučić je istakao da železari sve bolje ide. “Mi smo srećni zbog toga i srećan rad”, poručio je Vučić koji je obišao železaru zajedno sa Jongom, ministrom privrede Goranom Kneževićem i ambasadorom Kine Lijem Mančangom.

Podsetimo, Vlada Srbije i kineski Hestil potpisali su u aprilu ove godine kupoprodajni ugovor za Železaru Smederevo, kojim je ta kineska kompanija preuzela 98 imovinskih celina Železare za 46 miliona evra.Ugovor je u Železari Smederevo potpisan u prisustvu premijera Vučića i ministara.

Foto: Printscreen/Kurir TV
Foto: Printscreen/Kurir TV

Tada je najavljeno da će investicija Hestila u Železaru biti najmanje 300 miliona evra i da će biti zadržano svih oko 5.000 radnika.Kako je juče izjavio Jong, grupacija Hestil će u 2017. u Železaru Smederevo investirati 120 miliona dolara u obnovu i nabavku opreme i tehnologije.

Foto: Kurir tv
Foto: Kurir tv

Kompanija Hestil posluje u više od 100 zemalja sveta i ima najsavremeniju opremu, po ekološkim standardima.Hestil je najveći proizvođač čelika u Aziji, sa godišnjim proizvodnim kapacitetom od 50 miliona tona.Grupa je vlasnik 37 visokih peći, od kojih 23 visoke peći imaju kapacitet više od 1.000 kubnih metara, a prošle godine je proizvela 47,8 miliona tona čelika.Prihodi Hestila u 2015. godini iznose 43,7 milijarde dolara.

Foto: Kurir TV
Foto: Kurir TV

SERTIĆ: Železara neće biti Trojanski konj za čelik u Evropi

100 ĐAKA SMEDEREVSKE GIMNAZIJE: Hoćemo da učimo kineski!

DIREKTOR HESTILA: EU nije htela Železaru, a sad se boji srpskog čelika

KINESKI PREDSEDNIK OBIŠAO ŽELEZARU SMEDEREVO: Đinping, Vučić i Nikolić popili kafu sa radnicima

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track