PREMIJER U PREŠEVU: Srbija nema nikakvih problema sa držžavnim novčanikom
Foto: Dado Đilas

Poseta jugu Srbije

PREMIJER U PREŠEVU: Srbija nema nikakvih problema sa držžavnim novčanikom

InfoBiz -
Komentarišući kao "glupost" pisanje britanskog Gardijana na tu temu, Vučić je rekao da su autori teksta koristili zastarele informacije ili je bilo nekih drugih razloga za takvo pisanje, ali pre svega, dodao je, reč je o podacima starim više od godinu dana

PREŠEVO - Premijer Aleksandar Vučić ocenio je danas da je Srbija na najvećoj mogućoj udaljenosti od bankrotstva ili velike krize.

On je, komentarišući kao "glupost" pisanje britanskog Gardijana na tu temu, rekao da su autori teksta koristili zastarele informacije ili je bilo nekih drugih razloga za takvo pisanje, ali pre svega, dodao je, radi se o podacima starim više od godinu dana.

"Mi pre godinu dana jesmo bili u tom delu, ali više nismo. Mi smo na najvećoj mogućoj udaljenosti od bankrotstva ili velike krize. Nikakve probleme sa državnim novčanikom nemamo", naveo je premijer. A govoreći o tome koliko je ova vlada efikasna u odnosu na neke prethodne, rekao je da ne zna stanje na "listi efikasnosti i neefikasnosti vlada", ali da je uveren da ova vlada postaje sve efikasnija, čemu svedoci i njegova najava da će Srbija značajno napredovati na "Doing biznis" listi Svetske banke.

"Voleo bih da sačekate Duing biznis listu gde smo prošle godine pali za 15 mesta i bili na 92.mestu Sada vas obaveštavam da će naš rast biti najmanje 35 ili 45 mesta", kazao je on. Istakao je da je vlada mnogo radila i postigla velike pomake, a u vezi s tim podsetio i da je MMF odobrio prvu reviziju bez sastanka Borda, a da u drugoj postoje samo jedno ili dva otvorena pitanja, zaključio je da je moguće da i druga revizija prođe bez sastanka Borda, "što znači da perfektno obavljamo svoj posao".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track