PRODAJA: Galeniku bi Rusi, Indijci i Brazilci
Foto: Arhiva

Javili se strateški partneri

PRODAJA: Galeniku bi Rusi, Indijci i Brazilci

InfoBiz -

Prijave će biti otvorene sutra, kad će se pregledati podaci o ponuđaču i oceniti i analizirati dostavljena dokumentacija

Ponude za privatizaciju „Galenike“ putem strateškog partnerstva dostavila su tri ponuđača - Cadila Pharmaceuticals Limited iz Indije, EMS S. A. iz Brazila i konzorcijum Frontier Pharma Limited iz Velike Britanije i LLC NPA Petrovax Pharm iz Rusije.Prijave će biti otvorene sutra, kad će se pregledati podaci o ponuđaču i oceniti i analizirati dostavljena dokumentacija, saopštilo je Ministarstvo privrede. Dodaje se da će nakon konstatovanja urednosti dostavljene dokumentacije biti otvorene i finansijske ponude, kao i da će komisija utvrditi rang-listu.

- Ponude za strateško partnerstvo biće rangirane tako da će prednost imati onaj ponuđač koji ponudi zaposlenje za najveći broj radnika u „Galenici“ - navedeno je u saopštenju, u kome se dodaje da će se, pored toga, prilikom rangiranja ponuda uzeti u obzir i ponuđeni iznos za dokapitalizaciju „Galenike“ za 25 odsto kapitala, koji ne sme biti manji od sedam miliona evra, kao i ponuđena suma za kupovinu državnog kapitala u „Galenici“ nakon isteka strateškog partnerstva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track