RAZGOVOR SA FAJMANOM: Udovičić u Njujorku o zapošljavanju mladih
Foto: MOS

Razmena iskustava

RAZGOVOR SA FAJMANOM: Udovičić u Njujorku o zapošljavanju mladih

InfoBiz -

BEOGRAD - Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić razgovarao je danas u Njujorku sa specijalnim izaslanikom generalnog sekretara UN za zapošljavanje mladih Vernerom Fajmanom, o modelima razvijanja zapošljavanja i preduzetništva mladih.

Fajman je pohvalio inteziviranje razvoja preduzetništva i napore koje Srbija ulaže da se poboljša status i položaj mladih, saopštilo je ministarstvo.

Udovičić se sa Fajmanom, bivšim kancelarom Austrije, sastao na marginama šestog Foruma za mlade Ekonomsko-socijalnog saveta UN "Uloga mladih u iskorenjivanju siromaštva i promovisanju prosperiteta u svetu koji se menja".

Njih dvojica razmenili su iskustva o rezultatima rada u omladinskom sektoru, posebno u segmentu koji se tiče zapošljavanja mladih, kao i koracima i merama u vezi sa Globalnom inicijativom za stvaranje pristojnih poslova za mlade.

Udovičić se sastao i sa danskom ministarkom Karen Eleman, sa kojom je sagledao modele finansiranja u omladinskom sektoru, a sve u clju razvoja saradnje i mobilnosti mladih, posebno kroz mehanizam razmene studenata, navedeno je u saopštenju.

Eleman je najavila da bi za njenu zemlju bila vrlo značajna podrška Srbije za kanditaturu Danske za Savet za ljudska prava.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track