RAZVOJ PRIVREDNIH ODNOSA: Miodragu Kostiću uručena zahvalnica Slovenije
Foto: Marina Lopičić

MK grupa

RAZVOJ PRIVREDNIH ODNOSA: Miodragu Kostiću uručena zahvalnica Slovenije

InfoBiz -

BEOGRAD - Ambasada Slovenije u Beogradu večeras je organizovala prijem povodom Dana nezavisnosti Slovenije, a ambasador te zemlje, Vladimir Gasparič, uručio je ovom prilikom Miodragu Kostiću, predsedniku MK grupe, zahvalnicu za saradnju i poverenje u razvoju privrednih odnosa izmedju Srbije i Slovenije.

Miodrag Kostić je istakao da mu je posebno drago što je baš on prepoznat za kreatora dobrog poslovnog okruženja između dve zemlje.

"Priznanje Ambasade Slovenije u Srbiji prihvatam sa zahvalnošću i ponosom. Slovenija je za ovih 25 godina uspela da predje izuzetan put, vredan poštovanja i priznanja. Moram da istaknem da je Slovenija ostala naš najbitniji trgovački partner na području jugoistočne Evrope i da pohvalim slovenačke investitore u Srbiji, sa kojima imamo jako kvalitetnu saradnju. Verujem da dve prijateljske zemlje, kao što su Slovenija i Srbija, imaju sa svojim uspešnim preduzećima još veći i značajniji potencijal u jačanju privrednih odnosa. Slovenačka i srpska preduzeća mogu zajednički da iskoriste priliku za jačanje konkurentnosti i povećanje rasta, ne samo u regiji, već i na tržištu trećih zemalja", izjavio je gospodin Kostić.

Prijemu u beogradskom restoranu Top of the Hub, povodom 25. godišnjice nezavisnosti te države, prisustvovali su predstavnici Vlade, diplomatskog kora, političkog, kulturnog i javnog života Srbije, a pored Miograda Kostića, zahvalnica je uručena i počasnom konzulu Republike Slovenije u Srbiji, Rajku Mariću.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track