REGIONALNA SARADNJA: Privredom ćemo popraviti odnose
Foto: Zorana Jevtic

Samit u Beču

REGIONALNA SARADNJA: Privredom ćemo popraviti odnose

InfoBiz -
Jačanje saradnje privrednih komora u regionu Zapadnog Balkana doprineće poboljšanju ukupnih odnosa tih zemalja, kaže ministar Antić

BEČ - Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić izrazio je danas uverenje da će jačanje saradnje privrednih komora u regionu Zapadnog Balkana doprineti poboljšanju ukupnih odnosa tih zemalja i kvaliteta života njihovih građana.

"Verujem da čitav niz aktivnosti u vezi sa saradnjom u regionu Zapadnog Balkana, pre svega izuzetno dobra saradnja naših privrednih komora, otvara vrata da se odnosi u regionu poprave, pre svega u ekonomskoj sferi", izjavio je Antić. Kako je dodao, ekonomska sfera trebalo bi da bude ključni podsticaj da se ukupni odnosi u regionu poprave, a to bi se odrazilo na kvalitet života građana zemalja Zapadnog Balkana.

Antić je, nakon radnog doručka sa ministrima ekonomija Zapadnog Balkana, predsednicima komora i velikih kompanija u Beču, istakao da su se učesnici tog sastanka saglasili da je ragionalna saradnja važna i za kapital, koji želi da uđe na trržište koje dobro sarađuje i ima sličan zakonodavni okvir.

"Saglasili smo se da odnosi moraju biti partnerski i da je prošlo vreme kada će zemlje Zapadnog Balkana povlačiti isključivo kreditne linije, a zapadne kompanije raditi poslove. Jednostavno moramo tražiti nove finasijske modele, partnerske odnose i raditi projekte koji su od zajedničkog interesa", zaključio je ministar za Tanjug.

Radnom doručku prisustvovao je i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track