SAJAM NAMEŠTAJA U BG: Za Putinov sto nude bogatstvo
Foto: CILE

Otvorena manifestacija

SAJAM NAMEŠTAJA U BG: Za Putinov sto nude bogatstvo

InfoBiz -
Ovo je umetničko delo akademskih drvorezaca, slikara i vajara. Sto je izrađen od orahovine, a pojedini delovi su urađeni od 24-karatnog zlata. Stolica je delimično presvučena kožom pitona iz Afrike, kažu iz Ateljea Bojović, jednog od 300 izlagača iz 15 zemalja sveta.
1 / 2 Foto: CILE

BEOGRAD - U moru artikala različitih materijala, boja i izrade juče se na 52. Međunarodnom sajmu nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije istakao proizvod koji nema cenu, a koji je urađen po specijalnoj narudžbini za predsednika Rusije Vladimira Putina.Reč je o predsedničkom stolu sa stolicom, iz limitirane serije od pet komada, na kojima se radilo čitave dve godine i koji će se naći na aukcijskoj prodaji.

Dobra ponuda... Sajam nameštaja
Dobra ponuda... Sajam nameštaja

Umetničko delo- Ovo je umetničko delo akademskih drvorezaca, slikara i vajara. Sto je izrađen od orahovine, a pojedini delovi su urađeni od 24-karatnog zlata. Stolica je delimično presvučena kožom pitona iz Afrike - kažu iz Ateljea Bojović, jednog od 300 izlagača iz 15 zemalja sveta.Posetilac koji ne želi da se nadmeće na aukciji, a rešio je da obraduje svoj dom, kako sugeriše ovogodišnji sajam, moraće da odvoji minimum 3.000 dinara, pa sve do 840.000 dinara, koliko košta najskuplji artikal koji je ekipa Kurira uočila - fenomenalni sto od orahovine, koji je utopljen u smolu, a čije metalne noge su rad vajara, prvi takve vrste u Srbiji.

Unikat... Umetnički rad
Unikat... Umetnički rad

SniženjaSajam nameštaja trajaće do 16. novembra, a kupci mogu da računaju na 40 odsto snižene cene. Dečji kreveti mogu da se kupe za 10.000 dinara, francuski ležajevi se nude po ceni od 35.000 do 60.000, a kožne fotelje dostižu i cenu od 150.000. Za stolice je potrebno odvojiti 3.000 dinara po komadu ili u kompletu sa stolom 60.000 dinara. Oprema za toalet, poput lavaboa, košta minimum 7.000 dinara, dok je za mini-policu za knjige neophodno izdvojiti od 8.500 do 17.000 dinara.

Milivoje MiletićIZVOZ TREBA UDVOSTRUČITIPredsednik Privredne komore Srbije (PKS) Milivoje Miletić svečano je otvorio Sajam nameštaja.- Ova grana privrede ima suficit u robnoj razmeri i uspeva da izveze finalni proizvod i do 80 odsto. Prošle godine je izvezeno robe u vrednosti oko 500 miliona dolara, sa tendencijom da se ta cifra udvostuči. Izvozimo na tržišta bivše Jugoslavije i EU, a potrebno je da se plasman proširi na tržište Rusije - zaključio je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track