SAJAM NAORUŽANJA: Avion sova novi adut srpske odbrane
Foto: Tanjug

Namenska industrija u punom sjaju

SAJAM NAORUŽANJA: Avion sova novi adut srpske odbrane

InfoBiz -
Domaća kompanija „Jugoimport SDPR“ predstavila je četiri nova proizvoda, među kojima i borbeni patrolni čamac, radar dometa 15 kilometara i nevođenu raketu vazduh-zemlja M15

BEOGRAD - Srpska namenska industrija ima novi adut, a to je avion „sova“, koji je preduzeće „Jugoimport SDPR“ premijerno prikazalo na 7. međunarodnom sajmu naoružanja i vojne opreme Partner 2015. u Beogradu.

Premijerno otkrivanje... Avion „sova“
Premijerno otkrivanje... Avion „sova“

- Na ovom sajmu „Jugoimport SDPR“ premijerno na svom štandu predstavlja četiri nova proizvoda - avion „sova“- četvorosed, namenjen obuci pilota i borbenim zadacima, zatim borbeni patrolni čamac poslednje generacije, radar dometa 15 km i nevođenu raketu vazduh-zemlja M15, kalibra 128 milimetara velike razorne moći - pohvalio se generalni direktor „Jugoimporta SDPR“ Jugoslav Petković. On je dodao da će to javno preduzeće nastaviti sa snažnim ulaganjem u kapacitete srpske odbrambene industrije.

Dugodometni radar... Gašić i Petković
Dugodometni radar... Gašić i Petković

Ministar odbrane Bratislav Gašić je na otvaranju sajma poručio da je srpska odbrambena industrija, pored tradicije duge više od 160 godina, bila i biće važan generator tehnološkog razvoja naše zemlje.

Moderna uniforma
Moderna uniforma

- Kroz individualni akcioni plan partnerstva nastavili smo saradnju sa NATO u oblasti naoružanja, imamo veliki napredak u implementaciji komunikacionog sistema, naoružanja i vojne opreme, koju danas koristi više od 60 zemalja sveta, čime smo stvorili uslove da proizvodi odbrambene industrije s oznakom RS budu vidljivi širem krugu korisnika - rekao je Gašić. On je naglasio da će Vlada Srbije u narednom periodu pružati konkretnu podršku razvoju konkurentnosti odbrambene industrije i obezbeđenja novih tržišta, a pre svega modernizaciji i proširenju proizvodnih kapaciteta.

Precizno naoružanje
Precizno naoružanje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track