ŠANSA ZA SUPER POSAO: Švajcarci dolaze u Srbiju da zaposle 100 softverskih inženjera
Foto: Reuters

Švajcarsko-srpska privredna komora

ŠANSA ZA SUPER POSAO: Švajcarci dolaze u Srbiju da zaposle 100 softverskih inženjera

InfoBiz -

BEOGRAD - Švajcarska softverska agencija proširiće poslovanje na tržištu Srbije otvaranjem novih radnih mesta za više od 100 softverskih inženjera u naredne četiri godine.

Ta odluka je usledila nakon analize poslovanja u prethodne dve godine.Naime, iako je prvobitni plan, objavljen u decembru 2015, bio da se otvore radna mesta za 50 inženjera, kvalitet stručnjaka, potražnja na tržištu i brzina kojom se razvija poslovanje uticala je da kompanija donese odluku o udvostručivanju ovog broja.

Foto: AP
Foto: AP

U Švajcarsko-srpskoj privrednoj komori u ovome vide veliku šansu za razvoj softverske industrije u Srbiji."Ova investicija će dodatno povezati naša dva tržišta i dokaz je dobre saradnje srpske i švajcarske privrede. To što je jedna vodeća švajcarska softverska agencija kao što je Namiks odlučila ne samo da održi, već i da proširi svoje poslovanje, svedoči o ozbiljnosti Srbije kad je IKT sektor u pitanju", ističe Ana Grujović, izvršna direktorka Švajcarsko-srpske privredne komore.

Foto: Kurir
Foto: Kurir

Namiksovo poverenje je, kako dodaje, još jedan od primera koji pokazuje da Srbija treba da bude ponosna na svoje softverske inženjere i ugled koji oni imaju na međunarodnom tržištu.Cilj kompanije prilikom dolaska u Srbiju bio je da do decembra 2017. zaposli oko 50 inženjera. Međutim, posle dve godine poslovanja odlučili su da povećaju broj radnih mesta zbog potražnje na tržištu i kvaliteta stučnjaka na koji su naišli u Srbiji. U fokusu softverskih inženjera biće rad u Java, Front End i .NET tehologijama, kao i formiranje tima za razvoj mobilnih aplikacija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track