SEDNICA VLADE: Usvojen predlog izmena Zakona o privatizaciji
Foto: Zorana Jevtić

526 preduzeća

SEDNICA VLADE: Usvojen predlog izmena Zakona o privatizaciji

InfoBiz -
Cilj predloženog zakona je da se uspešno reši sudbina preduzeća u kojima postoje uslovi za privatizaciju i da se olakša postupak privatizacije, kao i da se utvrdi realno stanje njihove imovine, obaveza i kapitala, odnosno da se utvrdi njihova stvarna tržišna vrednost

BEOGRAD - Vlada Srbije je danas usvojila predlog izmena Zakona o privatizaciji kojima je predlaženo produženje roka za privatizaciju preduzeća od strateškog značaja i onih na Kosovu i Metohiji. U tim preduzećima je zaposleno oko 25.000 radnika, saopšteno je posle sednice Vlade.

Kako je obrazloženo, cilj predloženog zakona je da se uspešno reši sudbina preduzeća u kojima postoje uslovi za privatizaciju i da se olakša postupak privatizacije, kao i da se utvrdi realno stanje njihove imovine, obaveza i kapitala, odnosno da se utvrdi njihova stvarna tržišna vrednost.

Po Zakonu o privatizaciji 31. decembar 2015. godine je krajnji rok za privatizaciju preduzeća u portfelju Agencije za privatizaciju, a takvih je 526.

Predlog Ministarstva privrede je da se do godinu dana produži rok za privatizaciju 17 preduzeća, a na Kosovu i Metohiji je 18 neprivatizovanih firmi. Kako je predloženo, nakon usvajanja izmena Zakona o privatizaciji nova procena vrednosti kapitala neprivatizovanih preduzeća moraće da se uradi u roku od 30 dana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track