SINDIKAT: Za četiri godine rada u Fijatu otpremnina 4.800 evra
Foto: Fonet

Smanjenje broja zaposlenih

SINDIKAT: Za četiri godine rada u Fijatu otpremnina 4.800 evra

InfoBiz -

BEOGRAD - Predsednik sindikata kragujevačke fabrike Fijat, Zoran Marković najavio je da će radnici koji su u Fijatu radili četiri godine moći da računaju na otpremnine od 4.800 evra.

"Radnici Fijata koji se budu opredelili za dobrovoljni odlazak i dobiti daleko veće otpremnine nego što omogućuju naši propisi", kazao je Marković za izdanje Politike od subote.

On je precizirao da će popis radnika koji budu želeli da dobrovoljno napuste fabriku početi u ponedeljak. U kragujevačkoj fabrici radi 3.200 radnika, od kojih oko 2.500 ima tri, četiri ili pet godina staža, a samo 500 ima od 11 do 38 godina staža.

U Kragujevcu je proizvodnja modela "500 L" počela pre četiri godine. U prvoj godini je proizvedeno 117.000 vozila, a naredne godine manje od 100.000 vozila.

U 2015. godini zbog smanjenog plasmana vozila, bilo je 85 neradnih dana, a ove godine je bilo 30 plaćenih neradnih dana.

Kompanija Fijat Krajsler automobili Srbija saopštila je 14. juna predstavnicima sindikata fabrike u Kragujevcu da je jedna od tri smene radnika "višak" zbog smanjene tražnje vozila i predočila da će posle odmora u avgustu, fabrika raditi u dve smene.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track