SLEDI ANALIZA PONUDA: Prihvaćene prijave sva tri ponuđača za strateško partnerstvo za Galeniku
Foto: Kurir/Nemanja Pančić

Rešenje blizu

SLEDI ANALIZA PONUDA: Prihvaćene prijave sva tri ponuđača za strateško partnerstvo za Galeniku

InfoBiz -

BEOGRAD - Komisija za sprovodjenje postupka strateškog partnerstva za Galeniku odobrila je danas prijave sva tri ponuđača, jer isupunjavaju kvalifikacione uslove, saopšteno je iz Ministarstva privrede.

Prijave ponuđača Cadila Pharmaceuticals Limited iz Indije, EMS S.A. iz Brazila i Konzorcijum Frontier Pharma Limited iz Velike Britanije i LLC NPA Petrovax Pharm iz Rusije odobrene su pošto je dostavljena dodatna dokumentacija.

Kako je navedeno, s obzirom da su prijave svih ponudjača blagovremene i potpune, Komisija je otvorila finansijske ponude.U narednom periodu komisija će sprovesti analizu ponuda i utvrditi predlog rang liste koji će dostaviti Vladi Sbije na usvajanje.

Predlog rang liste se utvrdjuje primenom kriterijuma za ponudjeni iznos dokapitalizacije za sticanje 25 odsto kapitala Galenike, predloženi procenat prodajne cene koji će pripasti Srbiji i Akcionarskom fondu prilikom zajedničke prodaje akcija u Galenici sa strateškim partnerom, kao i predloženi minimalni broj zaposlenih koje će Galenika zapošljavati tokom strateškog partnerstva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track