Smederevci: Ovo je novi početak za srpsku čeličanu
Foto: DRAGANA UDOVIČIĆ

Stižu bolji dani

Smederevci: Ovo je novi početak za srpsku čeličanu

InfoBiz -
Margarita Milosavljević iz Smedereva je rekla da se svi radnici Železare i građani Smedereva nadaju napretku, obzirom na to da će od aranžmana sa holandskom kompanijom ceo grad imati koristi

SMEDEREVO - Radnici smederevske železare ocenili su danas da je potpisivanje ugovora sa holandskom kompanijom HPK inženjering, koja će preuzeti upravljanje, novi početak za srpsku čeličanu, a gradonačelnica Jasna Avramović poručila da će taj grad vrlo brzo vratiti nekadašnji imidž velikog industrijskog centra.

Radnik Železare Borivoje Atanacković, koji 30 godina radi u Železari, rekao je da dolazak stranog menadžmenta svakako predstavlja novi početak za Železaru Smederevo i zahvalio premijeru Aleksandru Vučiću što je pomogao toj fabrici. "Hvala gospodinu Vučiću za ono što je učinio za nas i naš grad", rekao je Atanacković.

Ivan Voskić, takođe radnik Železare, očekuje bolji period za Železaru i od novog menadžmenta da, pre svega, poveća proizvodnju.On je rekao da ga raduje to što će zaposlenima u Železari biti povećana plata za deset odsto, ali i naveo da je taj procenat trebalo da bude veći i izrazio očekivanje da će to biti učinjeno u narednom periodu.

Margarita Milosavljević iz Smedereva je rekla da se svi radnici Železare i građani Smedereva nadaju napretku, obzirom na to da će od aranžmana sa holandskom kompanijom "ceo grad imati koristi"."I do sada smo radili, nije bilo lako - nadamo se boljem za sve radnike", rekla je Milosavljević, koja takođe radi u Železari.

Mihajlo Čemić, smenski poslovođa u Fabrici belih limova u Šapcu, koja posluje u okviru smederevske železare, ističe da srpska čeličana ima sposobne radnike koji će umeti da opravdaju poverenje novog menadžmenta. "Nadamo se boljoj budućnosti za nas i naše porodice", rekao je on dodajući da u toj šabačkoj fabrici ima 360 radnika i da je ona u sastavu Železare od 1991. godine.Gradonačelnica Avramović rekla je Tanjugu da je to veliki dan za Železaru, kao i Smederevo i celu Srbiju.

"Kao gradonačelnica sam prezadovoljna i nijedne sekunde nisam sumnjala da će se ovo desiti, obzirom na to da je čitava vlada sa premijerom Vučićem stala iza rešavanja problema u Železari", rekla je Avramović. Ona očekuje da će se u narednom periodu i trajno rešiti pitanje železare kroz strateško partnerstvo sa nekom kompanijom i veruje da će se Železara, na čelu sa Džonom Gudišem koji će predvoditi novi menadžment, vrlo brzo pokrenuti i biti mnogo bolja nego što je sada.

Ona je rekla da će Smederevo uskoro biti među vodećim gradovima u Srbiji i podsetila da taj grad ima novu slobodnu zonu koja se prostire na 37 hektara.Avramović je najavila da će pet italijanskih firmi doći u Smederevo u aprilu kada će za njih početi da se grade hale na 20.000 metara kvadratnih.Ona je podsetila da je u Železari već prisutna finska kompanija PKC i dodala da će se rešiti pitanje Želvoza sa italijanskom kompanijom Ćimalaja."Polako, ali sigurno, Smederevo će ponovo imati imidž velikog industrijskog grada", uverena je ona.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track