Spajanje Koridora i Puteva Srbije: Dmitar Đurović i Zoran Drobnjak izvisili za fotelju!

Konkurs za direktora

Spajanje Koridora i Puteva Srbije: Dmitar Đurović i Zoran Drobnjak izvisili za fotelju!

InfoBiz -
Nakon što se 1. aprila formira nova firma, Vlada raspisuje konkurs za novu upravu, a nijedan direktor neće automatski dobiti novu funkciju

BEOGRAD - Do 1. aprila „Koridori Srbije“ pripojiće se „Putevima Srbije“, a kako stvari stoje, na čelu zajedničke firme neće po difoltu biti nijedan od dosadašnjih direktora ovih preduzeća, ni Zoran Drobnjak ni Dmitar Đurović, saznaje Kurir, već će se raspisati konkurs za novu upravu.Trebalo je da se „Koridori“, prema zaključku Vlade Srbije, pripoje „Putevima“ početkom decembra prošle godine, a najnoviji rok je 1. april. Do tog datuma Ministarstvo saobraćaja očekuje stvaranje jedne firme koja će voditi računa o putevima i traži od „Koridora“ da se hitno sprovede spajanje.Resorna ministarka Zorana Mihajlović javno je optužila „Koridore“ da su bez potrebe potrošili 60 miliona evra više na navodne „popravke“ projekata (preprojektovanje), i zapretila im revizijom poslovanja.Dmitar Đurović, direktor „Koridora“, najavio je tim povodom, za juče ujutru, konferenciju na kojoj je trebalo da odgovori na ministarkine optužbe. Obraćanje javnosti otkazano je u poslednjem trenutku, a Đurović se juče nije javljao na telefon.Nenad Ivanišević, član Skupštine „Koridora“, juče nije imao odgovor ni na pitanje zašto je otkazana konferencija za novinare, kao i zašto se kasni sa spajanjem dve firme.- Verovatno operativno moraju da se dogovore Ministarstvo saobraćaja, „Koridori“, „Putevi“... Skupština je dala ovlašćenje direktoru da potpiše ugovor o spajanju kad se ispune tehnički uslovi međunarodnih institucija, Agencije za privredne registre... Pipavi su to poslovi, ali Skupština operativno nije bila zadužena da to radi. Mi smo uradili sve u skladu sa zaključkom Vlade Srbije - ističe on.Poput kolege Đurovića, ni Zoran Drobnjak, direktor „Puteva Srbije“, juče nije bio previše pričljiv. Njegov jedini odgovor je bio: „Pitajte Vladu Srbije“, pa čak i na pitanje da li je zainteresovan da postane direktor zajedničke kompanije. Predsednik Nadzornog odbora „Puteva“ Milan Vujanić nema utisak da je pripajanje „Koridora“ zapelo.- Uradili smo sve... Nemam utisak da je zapelo, mislim da je reč o papirologiji - dodao je on.

Ministarstvo saobraćaja„KORIDORI“ DA POTPIŠU UGOVOR O SPAJANJU- Ministarstvo je uradilo sve što je potrebno, „Koridori“ imaju potrebu i obavezu da potpišu ugovor o pripajanju - rekao je Saša Stojanović, pomoćnik ministra saobraćaja, koji je naveo da je spajanje ta dva preduzeća neophodno zbog efikasnosti i ekonomičnosti u radu, kako im se nadležnosti ne bi preklapale.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track