STIŽU IM ARAPI: "Etihad" kupuje "Montenegro erlajns" i seli ga u Beograd?
Foto: Fonet

Avio-kompanija iz UAE širi posao na Crnu Goru

STIŽU IM ARAPI: "Etihad" kupuje "Montenegro erlajns" i seli ga u Beograd?

InfoBiz -
"Etihad" namerava da drastično smanji broj zaposlenih u crnogoskoj nacionalnoj kompaniji

Avio-kompanija "Etihad ervejz" iz Abu Dabija namerava da kupi crnogorskog nacionalnog avioprevoznika "Montenegro erlajns" i da njegovo sedište premesti u Beograd, javljaju crnogorski mediji.

Predstavnici te kompanije nedavno su se sastali sa čelnicima Vlade Crne Gore sa kojima su razgovarali o mogućoj kupovini "Montenegro erlajnsa". Tom prilikom je usmeno predstavljen jedan od planova "Etihada", kojim bi sedište "Montenegro erlajnsa" bilo preseljeno iz Podgorice u Beograd, dok bi broj radnika bio drastično smanjen sa 450 na 120 zaposlenih, pišu Dnevne novine.

Tokom razgovora, predstavnici "Etihada" su naglasili i da postoji mogućnost da se jedan avion "embraer" iz Podgorice prebaci u Italiju, dok bi drugi bio vraćen po isteku ugovora o iznajmljivanju.

Radio televizija Srbije prenosi da to nije prvi put da se "Etihad" interesuje za "Montenegro erlajns" i da je ta poznata avio-kompanija iz UAE i ranije je pokazala interesovanje za crnogorskog avioprevoznika, ali da dogovor nije postignut, jer su zahtevali i ulazak u vlasničku strukturu Aerodroma Crne Gore.

Sličnu stvar "Etihad" je pre dve godine uradio u Srbiji, kada je preuzeo 49 odsto akcija tadašnjeg "JAT ervejsa", dok je država Srbija ostala vlasnik 51 odsto akcija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track