Šubara: Sklonio me Sertić jer mu ne ispunjavam želje
Foto: Nemanja Pančić

Direktor o razrešenju

Šubara: Sklonio me Sertić jer mu ne ispunjavam želje

InfoBiz -
On ističe da su netačne prozivke ministra da je „terao investitore“, o čemu svedoče podaci da je obavio 1.100 razgovora s investitorima

BEOGRAD - Direktor Agencije za privatizaciju Ljubomir Šubara izjavio je juče da je udaljen s posla jer ministar privrede Željko Sertić s njim ima lični sukob, ali da će dokazati da su optužbe na njegov rad neosnovane.Šubara ističe da su netačne prozivke ministra da je „terao investitore“, o čemu svedoče podaci da je obavio 1.100 razgovora s investitorima.- U Agenciji ne želimo da ispunjavamo želje i čestitke ministra Sertića, već da radimo po zakonu - rekao je Šubara i najavio da će u žalbenom postupku do 20. oktobra dostaviti dokaze da je sve radio po zakonu i u interesu države.

- Prihvatiću odluku Vlade, kakva god bude bila - izjavio je Šubara na konferenciji koju je sazvao povodom odluke Vlade da ga „udalji“ s dužnosti direktora do okončanja postupka za utvrđivanje postojanja razloga za njegovo razrešenje, a na predlog ministra privrede Željka Sertića. Ministarstvo privrede je odmah demantovalo navode Šubare da je smenjen samo zbog ličnog sukoba sa Sertićem, navodeći da je Šubara imao brojne propuste u radu:- Agencija nije radila ažurno u korist investicija, nastavila je dugogodišnji inertan rad i za proteklih devet meseci Šubarinog mandata. Za takav nerad odgovornost je morala da se traži od direktora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track