SVEČANOST: Kad je teško - Energoprojekt
Foto: Damir Dervišagić

Proslava 65 godina kompanije

SVEČANOST: Kad je teško - Energoprojekt

InfoBiz -

Kad god ima problema i negde treba da se izgradi nešto, a vlada ne zna gde je rešenje, kaže - imamo „Energoprojekt“, rekao je Vučić

„Energoprojekt“ je juče proslavio 65 godina rada, a mandatar za sastav nove vlade Aleksandar Vučić poručio da je ta kompaniju uvek tu da reši sve probleme.

- Kad god ima problema i negde treba da se izgradi nešto, a vlada ne zna gde je rešenje, kaže - imamo „Energoprojekt“. I šta god da je u pitanju, bilo da je reč o putevima, visokogradnji, uvek isti odgovor - „Energoprojekt“.

Pronađemo mi još nekoga, ali je ova kompanija tu uvek. Hvala i vama što se ne odričete svoje države i što ne bežite - rekao je Vučić i dodao da je ta firma gradila i Straževački tunel, Arenu, stadion u Nigeriji, da je gradila i u Gani.

Prvi red... Siniša Mali, Marko Čadež, Aleksandar Antić i Aleksandar Vulin
Prvi red... Siniša Mali, Marko Čadež, Aleksandar Antić i Aleksandar Vulin

Vladimir Milovanović, generalni direktor „Energoprojekta“, rekao je da je kompanija radila u 75 zemalja i na svim kontinentima osim u Australiji, a danas posluje u 22 države.- Prihodi u 2015. bili su 311 miliona evra, profit 10 miliona evra, a sklopljeni poslovi vredni pola milijarde evra - naveo je Milovanović.On je dodelio nagradu za životno delo Miodragu Mesaroviću, inženjeru i doktoru nauka.V. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track