Tri scenarija za spas Rudarskog basena Bor
Foto: Nebojša Mandić

„Mekinsi“ i Kinezi odmeravaju rudnik bakra

Tri scenarija za spas Rudarskog basena Bor

InfoBiz -
„RTB Bor“ je jedno od preostalih 10 strateških preduzeća u Srbiji čija zaštita od poverioca ističe 31. maja ove godine, a iz Vlade Srbije poručuju da država više neće finansijski pomagati ta preduzeća

BOR - Stručnjaci konsultantske kuće „Mekinsi“ spremaju tri scenarija za rešenje situacije u RTB Bor, a u narednih mesec dana trebalo bi da utvrde finansijsku „dijagnozu“ u Rudarsko-topioničarskom basenu s posebnim osvrtom na tok novca, mogućnosti za povećanje prihoda, ali i sve rizike.

- Ta tri faktora biće nam podloga da Vladi Srbije predložimo dva do tri strateška scenarija kao rešenje za RTB Bor - rekao je Boris Dragović, šef konsultantskog tima, koji je kao šef kabineta bivšeg ministra finansija Lazara Krstića od decembra 2013. do juna 2014. bio na čelu UO RTB Bor.„RTB Bor“ je jedno od preostalih 10 strateških preduzeća u Srbiji čija zaštita od poverioca ističe 31. maja ove godine, a iz Vlade Srbije poručuju da država više neće finansijski pomagati ta preduzeća. U medijima se, inače, pojavila i vest da je kineska državna rudarska kompanija „Li Ten“, koja u toj zemlji ima nekoliko rudnika zainteresovana za strateško partnerstvo s RTB Bor i da nudi ulaganja do 400 miliona dolara.Zauzvrat traže manjinski udeo u borskoj kompaniji i odgovarajući broj mesta u upravi i menadžmentu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track