CEKOR: Skretanje pažnje sa gorućih ekoloških i životnih pitanja
Foto: Shutterstock

Udruženje građana

CEKOR: Skretanje pažnje sa gorućih ekoloških i životnih pitanja

InfoBiz -

Udruženje građana „CEKOR“ u celosti odbacuje tekst objavljen u Kuriru dana 5.6.2016. godine koji je, kako tvrdi, zasnovan na tzv. saopštenju predsednika šest mesnih zajednica kostolačke opštine ne sadrži ni jedan jedini istinit podatak.

Cekor tvrdi da je pomenuti tekst , kako navodem skretanje pažnje sa gorućih ekoloških i životnih pitanja u vezi sa aktivnostima EPS RB Kostolac u rejonu sela Drmno.

CEKOR podseća da je organizacija građanskog društva koja se zalaže za interese javnosti u oblasti zaštite zdravlja i životne sredine, tj. prava na zdravu životnu sredinu što je često suprotno političkim i ekonomskim interesima krupnog kapitala.

CEKOR će i nadalje voditi doslednu ekološku politiku, koja je u krajnjoj konsekvenci u interesu države i svih njenih građana na putu ulaska u EU. U tom smislu CEKOR će javno kritikovati sve aktivnosti EPS koje su suprotne preuzetim obavezama Srbije u procesu pridruživanja i koje, svojim štetnim dejstvima na imovinu, zdravlje i životnu sredinu, teško pogađaju najugroženije stanovništvo, navodi CEKOR.

U cilju pomoći egzistencijalno najpogođenijim grupama, kojima pripada i 350 građana iz sela Drmno, koji su potpisnici peticije za iseljenje iz sela- ugljenokopa, CEKOR će učiniti sve da, u skladu sa svojim mogućnostima, ugroženim građanima pruži svaku vrstu besplatne pravne i druge stručne pomoći radi zaštite njihovih osnovnih zakonskih i ustavnih prava na imovinu, zdravlje i život u adekvatnoj životnoj sredini.

Tvrdnje autora teksta saopštenja- da su buduće tužbe građana protiv RB Kostolac unapred izgubljene- CEKOR smatra zastrašivanjem građana i direktnim pritiskom na sud, što je ozbiljan udarac u trenuku kada treba da dođe do otvaranja Poglavlja 23 i 24.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track