(VIDEO) VUČIĆ NA BIZNIS FORUMU: Možete da me volite ili ne volite, ali mi moramo da štedimo!
Foto: Tanjug, Oksana Toskić, Rade Prelić

Premijer Srbije

(VIDEO) VUČIĆ NA BIZNIS FORUMU: Možete da me volite ili ne volite, ali mi moramo da štedimo!

InfoBiz -
Forum je počeo intoniranjem srpske himne "Bože pravde", a zatim je učesnike pozdravio predsednik Društva ekonomista Aleksandar Vlahović koji je poželeo dobrodošlicu učesnicima
1 / 8 Foto: Tanjug, Oksana Toskić, Rade Prelić

SRBIJA - Na Kopaoniku je počeo 22. Biznis forum koji će ove godine okupiti više od 600 učesnika i od kojeg se, prema najavama organizatora, očekuje da se vrlo jasno istakne neophodnost brzog restrukturisanja javnih preduzeća.

Forum je počeo intoniranjem srpske himne "Bože pravde", a zatim je učesnike pozdravio predsednik Društva ekonomista Aleksandar Vlahović koji je poželeo dobrodošlicu učesnicima naglasivši da su se u prethodne 22 godine na ovim skupovima trudili da se bave najznačajanijim ekonomskim temama u Srbiji.

IZ OBRAĆANJA PREMIJERA ALEKSANDRA VUČIĆA:

10.29 - Mi za razliku od drugih nismo kukali. Mere štednje smo uradili jer smo želeli da napravimo bolju i uspešniju Srbiju bez obzira na političku cenu. Biraćemo teži put ali ćemo napraviti normalnu i zdravu Srbiju. Samo teškim radom i merama, i ozbiljnim merama možemo da postignemo rezultate. Na žalost mi moramo da platimo račun loše politike i od toga ne možemo da se sakrijemo. Možete da me volite ili ne volite, ali mi moramo da štedimo i na platama i na penzijama

http://www.youtube.com/watch?v=j6_bvJREPh8

10.28 - Da nam uspe privatizacija npr Telekoma, mi ne bismo imali gde da potrošimo taj novac. Nemamo investicione projekte. To je ogroman problem Srbije. O tome pričamo decenijama. zato vas molim za stručnu pomoć i podršku.

http://www.youtube.com/watch?v=8rjT42w3Gv4

10.27 - Što se tiče stranih investicija tu nije bilo loše, ali je problem što nemamo domaće investitore. Nama je cilj da podstaknemo domaće investicije.

10.26 - Uveren sam da ćemo pitanje Železare, FAP-a uspeti da rešimo. Ono što me brine je Petrohemija. Kao država ćemo dati sve od sebe da i to dovedemo u red.

Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

10.25 - Nama predstoji borba za rast.

10.24 - Znam da vi znate sve ovo što ja govorim. I znam da se ni vi niste nadali da će nam biti ovako bolji rezultati. Imamo 21 milijardu manje rashode, a 17 milijardi veće prihode u odnosu na ranije.

10.23 - Dolazi vreme kada ćemo morati da unapređujemo svoje veštine i znanja.

10.22 - Kao najveća boljka nam je ne samo nedostatak novca već nedostatak ideja i preduzetničkog duha u Srbiji. Imamo talentovane ljude, ali sve se oslanjalo na državu.

10.16 - Mi i kad imamo novac ne znamo šta ćemo sa njim. Nije dobro kad štedimo na kapitalnim izdacima.

10.14 - Prvi put smo u istoriji ostvarili suficit.

10.13 - Želim da se zahvalim Fiskalnom savetu jer bez njihovih napada na Vladu Srbije ali i njihove podrške ne bismo uspeli ovo sve da uradimo.

10.12 - Mi moramo da platimo račun neodgovorne politike.

10.10 - Za građane Srbije nikada nije bilo važno da razmišljamo nekoliko godina unapred. Nama je bilo kako ćemo da opstanemo taj dan a posle ćemo videti šta će biti. Ovoga puta smo se opredelili za strategiju koja će doneti boljitak.

http://www.youtube.com/watch?v=DUTUywLKor8

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track